DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone: A hastáncos sem vesz fel sportcipőt

Az F1 kormánykerekét 2017 januárjáig mozgató Bernie Ecclestone az újságíróként sem utolsó Nico Rosberggel csevegett, többek között arról, hogy milyen szerepet fog játszani az elektromos meghajtás a sportágban.

A 2016-os világbajnok Nico Rosberg nemrég tette közzé első podcastjét, melyben a Forma-1-et negyven évig irányító Bernie Ecclestone-nal beszélget üzletről, pilótákról, a sportág jelenéről és jövőjéről. A német óriási rajongója, tavasztól pedig résztulajodnosa a decemberben ötödik szezonját kezdő Formula-E-nek, ezért természetesen nem hagyhatta ki a ziccert: újra megkérdezte interjúalanyát arról, hogy szerinte az F1 mikor indul el ebbe az irányba, ugyanis az elektromos meghajtás egyre nagyobb léptékben kezd teret hódítani a világon.



„Két dolgot lehet tenni: az egyik, hogy kimondják, a Forma-1 a szórakoztatásról szól. Erre azt is lehet válaszolni, hogy a hastáncosok miért nem viselnek sportcipőt? Régóta szó van már erről, abban viszont biztos vagyok, hogy négy-öt éven belül sokkal-sokkal több elektromos autó lesz az utcán” – mondta a 87 éves üzletember. „Azt el tudom képzelni, hogy ha a csapatoknak azt mondják, az autóknak ezentúl elektromosnak kell lenniük, akkor csinálják.”

Noha Rosberg felvetette, hogy a jogokat egyelőre a Formula-E birtokolja, Ecclestone szerint ez nem jelent sok mindent. A brit korábban azt mondta, hogy zsákutcába futott Alejandro Agag ötlete, mára azonban ő is belátta, hogy ez (is) jelentheti a jövőt. „Abszolút” – válaszolta, amikor Rosberg megkérdezte arról, hogy megváltozott-e a véleménye az elektromos sorozatról.

Ecclestone azt is megmagyarázta, hogy miért látja így: „A legnagyobb problémát az akkumulátorok jelentették. Most már sokkal jobbak, mint eddig, a következő évtől képesek lesznek teljesíteni egy egész versenyt is. ez óriási előrelépés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: