DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Perez: Ezt együtt szúrtuk el

Egyetlen ezreden múlt, hogy nem jutott be a Q2-be a Force India mexikói pilótája, aki különösen a hétvége korábbi részében mutatott tempójuk miatt bánja a balul sikerült kvalifikációt.

A Q1 első körei után Sergio Perez igen előkelő helyet foglalt el, ezért a Force India úgy határozott, a végén már nem is küldi ki a pályára. Ez viszont végül balul sült a mexikói számára, ugyanis egyetlen ezredmásodperccel ugyan, de visszacsúszott a 16. pozícióba (Romain Grosjean előzte meg ennyivel a leintéskor), így nem fért be az időmérő második szakaszába. Perez szerint elszámolta magát a csapat, de saját magát is hibásnak érzi:

perez-forceindia-monza-kvali-1



„Kissé elszámoltuk magunkat a szélárnyék hatását és a pálya javulását illetően. Két tizedre volt tőlünk a hetedik helyezett, szóval nagyon kicsik voltak a különbségek. Ugyanakkor nekem is jobb kört kellett volna futnom, szóval ezt együtt szúrtuk el. Remélem, holnap minimalizálni tudjuk a károkat és szerzünk néhány pontot. Már beszéltem a csapattal, hogy mit tudnánk jobban csinálni az egyensúly terén meg ilyesmi, aztán láttam, hogy sokan egyéni legjobb szektorokat futnak. Én és a csapat is optimista volt, de aztán nem jöttek össze a dolgok. Egy ezreddel maradtunk le, szóval roppant balszerencsések voltunk.”

A mexikói azt is elmondta, miért különösen szomorú a történtek miatt: „A mai egy komoly csapás volt nekem és a csapatnak is annak fényében, mennyire erős az autó tempója egész hétvégén. Egyértelműen az üldözőboly legjobbjai lehettünk volna, így különösen jó pozícióba kerülhettünk volna a versenyre. Nagyon-nagyon fáj ez. Nehéz délutánon vagyunk túl, de a célom, hogy már a holnapra koncentráljak, és ne foglalkozzak azzal, mi történt előzőleg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: