DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen megérti Alonso döntését

A Red Bull fiatal versenyzője maximálisan megérti Fernando Alonso döntését, hiszen a sikertelenség egy idő után felemészti a legnagyobbakat is. Édesapja búcsújához hasonlítja Alonsóét.

Noha Max Verstappen még mindig csak húsz esztendős, már túl van 72 nagydíjon, s ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, akár még Fernando Alonso szintjére is odaérhet. A kétszeres világbajnok spanyol Verstappen véleménye szerint is a hosszú ideje tartó sikertelenség miatt hagyja ott év végén a Formula-1-et.

„Úgy gondolom, hogy ez leginkább azokkal a versenyzőkkel történik meg, akik nem nyernek. Azért szánják rá magukat az ilyen döntésekre, mert újra nyerni szeretnének. Ez adja a motivációt minden versenyző számára, hogy nyerni akar. Fernando azonban nem volt olyan pozícióban, hogy mostanában győzni tudjon” – mondta el Verstappen egy goodwoodi interjúban.



„Édesapám ugyanebben a cipőben járt: ott volt ugyan az F1-ben, de esélye sem volt nyerni, aztán egy idő után elveszti az ember a motivációját. Ezt még tudod csinálni pár évig, de közben belülről teljesen felőröl.”

Verstappen ezekszerint mostanában nem tervezi elhagyni az F1-et, hiszen minden esélye megvan rá, hogy néhány éven belül világbajnok legyen, ráadásul a Honda is hozhat új impulzusokat a csapathoz. Fernando Alonso még kedden jelentette be, hogy 2018 végén kiszáll a száguldó cirkuszból, azonban nem zárja ki, hogy egyszer visszatér, ha esélye lesz hozzájutni egy nyerő üléshez, melyet barátja, Jenson Button is megerősített.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: