DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kubica pozíciója megváltozott a Williamsnél

Robert Kubica rajtrácsra való visszatérését nagyban hátráltathatja a Williams jelenlegi helyzete, mely miatt a lengyel elmondta, hogy kissé megváltozott a csapaton belül betöltött szerepe.

Kubica egy hihetetlen visszatérés kapujában áll a 2011-es rali balesetét követően, azonban ez már egy jó ideje így van, hogy ott áll ennek a kapujában, hiszen tavaly úgy tűnt, ő lehet a befutó, a Williams mégis inkább a nem sok vizet zavaró Szirotkint választotta helyette, viszont azóta sem történt előrelépés a lengyel karrierjében.

Kubica élete formájában versenyzett a balesete előtt, ugyanis a 2010-es Renault mindennek volt nevezhető, csak megbízhatónak és gyorsnak nem, Kubica mégis felállhatott azzal a technikával kétszer is a dobogóra az év folyamán. A 33 éves lengyel most úgy érzi, hogy a Williams hatalmas tempóhiánya megváltoztatta a szerepét az istállón belül.

Kubica már talán kicsit több is, mint tesztpilóta


„A jelenlegi helyzetünkben az a legfontosabb, hogy megoldást találjunk a problémáinkra” – mondta Kubica a Motorsport.comnak. „Szóval most egy kissé más a helyzetem, mint terveztük. Ha az autót könnyebb lenne vezetni, az rám is nagy hatással lenne. Egyébként folyton a szimulátorban ülök, hogy segíteni tudjak a csapaton, ezentúl részt veszek a technikai megbeszéléseken, illetve ehhez hasonló dolgokban próbálok a csapat segítségére lenni. Ez egy elég széleskörű pozíció, de úgy hiszem, most nekem is és a csapatnak is erre van szüksége.”

A Williams technikai igazgatója, Paddy Lowe nemrég egyébként azt nyilatkozta, hogy Kubica megérdemli, hogy üléshez jusson a 2019-es szezonra, hiszen elképesztő munkát végez, és még mindig nagyon gyors. Hogy ez a Williamsnél történik-e meg, ha egyáltalán megtörténik, arra alighanem a következő 1-2 hónapban fény derül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: