DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Fernando Alonso visszavonul az F1-től - hivatalos

Megtörtént a bejelentés, amire már lehetett számítani: a spanyol pilóta és csapata, a McLaren ma délután bejelentette, hogy Fernando Alonso 2019-ben nem lesz az F1-es mezőny tagja.

A McLaren megerősíti, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso 2019-ben nem lesz ott a Formula-1-es mezőnyben - áll a McLaren sajtóközleményében. A spanyol pilóta a tizenhetedik szezonját tapossa a száguldó cirkuszban, nyert harminckét futamot, szerzett huszonkét pole-pozíciót és kilencvenhét dobogós helyezést, illetve nyert két világbajnoki címet.

00118012_789



"17 csodálatos év után itt az idő, hogy váltsak. Minden egyes percét élveztem a hihetetlen szezonoknak és nem tudom eléggé megköszönni azoknak az embereknek, akik ilyen különlegessé tették őket. Vannak még futamok az idei évből, ezeken pedig még nagyobb elszántsággal és szenvedéllyel fogok részt venni" - mondta Alonso.

"Ez egy szilárd döntés volt, már hónapokkal ezelőtt meghoztam. Szeretnék köszönetet mondani Chase Carey-nek és a Liberty Mediának, akik sokat tettek azért, hogy meggondoljam magam" - tette hozzá a spanyol, aki minden korábbi csapatának, csapattársának, kollégának, ellenfélnek, partnernek és újságírónak, illetve természetesen a szurkolóinak is köszönetet mondott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: