DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel csak magának köszönheti, ha nem nyer?

Övé a leggyorsabb autó, de olyan hibákat követett el, amik nem nagyon szoktak beleférni - Kimi Raikkönen ugyanakkor megérdemel még egy évet, legalábbis így gondolja egy F1-es szakíró.

Idén is eljött az augusztus és bár nem olyan népszerű, de továbbra is téma az, ami ilyenkor rendszerint az szokott lenni, vagyis Kimi Raikkönen szerződéshosszabbítása. A finn a jelenlegi ferraris korszakának legjobb évét produkálja, hiszen harmadik helyen áll a világbajnoki pontversenyben, így ha a teljesítményt nézzük, most kell legkevésbé tartania a nyugdíjtól.

"Szerintem Kimi megérdemel még egy évet a Ferrarinál" - mondta erről a Sky Sports F1-es szakírója, David Croft. "Az utóbbi öt futam mindegyikén ott volt a dobogón és ő volt az egyetlen pilóta, aki a triple header (a három egymásts követő F1-es hétvége) minden állomásán felállhatott a pódiumra. Ha Bottas végez olyan jó munkát, hogy a Mercedes őt akarja, Kimi is megcsinálja ugyanazt a Ferrarinak."

ferrari_5



"Az időmérőkön javulnia kell, de a futamai rendben vannak és hozza azt a teljesítményt, amire a Ferrarinak szüksége van. Az emberek mindig azt mondják, hogy tekintsünk előre, de ha ilyen jó munkát végez a jelenben, akkor minek sietni?" - tette hozzá Croft utalva arra is, hogy már Sebastian Vettel 10-2-re vezet házon belül az időmérőkön, vasárnaponként kisebb köztük a különbség.

A szakíró ugyanakkor Vettel eddigi teljesítményéről is szót ejtett. "Sebnek vannak brilliáns pillanatai, de ugyanakkor a hibái is megvannak: a bakui újraindítás, Franciaország és természetesen Németország. Nem gyakan nyer úgy valaki világbajnokságot, hogy ilyen hibákat követ el. Ha idén nem nyer, akkor csak magát hibáztathatja, mer ő ül a leggyorsab autóban. Ezt megszokhatta már korábban, mégis huszonnégy pontos hátrányban van és ha a Mercedes technikailag felzárkózik, bajban lehet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: