DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen szerint folyamatos lemaradásban van a Red Bull

Amióta a Renault gyári csapatként visszatért a Formula-1-be, sokak szerint egyre kevésbé koncentráltak a Red Bullra. Ezt emelte ki Max Verstappen, az energiaitalosok versenyzője is.

A Red Bull sokáig privilegizált helyzetben volt a Formula-1-ben, hiszen motorszállítójuknak, a Renault-nak csak rájuk kellett koncentrálnia. Ennek is köszönhetően nyertek négy világbajnoki címet, viszont amióta a franciák visszatértek gyári csapatként a sorozatba, érezhető volt, hogy előbb-utóbb ebből konfliktusok lesznek.

Mivel a Red Bull szerint ők a sokadik helyre kerültek a sorban, a helyzet odáig eszkalálódott, hogy idén úgy döntöttek, szakítanak jelenlegi motorpartnerükkel, és 2019-re Hondára váltanak, hasonlóan fiókcsapatukhoz, a Toro Rossóhoz, hogy ismét ők lehessenek a középpontban.

Max Verstappen, az istálló holland versenyzője nagyon várja már a Renault-korszak végét.

00118014_640 (1)



„Ha új alkatrészek készülnek el a gyárban, azt először nyilván a gyári csapatnál fogják bevetni. Ez teljesen érthető, viszont nekünk nagyon nagy kár. A Ferrarinál és a Mercedesnél ezeket egyből beépítik az autóba vagy éppen az erőforrásba, ezzel pedig egy-két versenyre megvan az előnyük, ameddig a többiek is megteszik ugyanezt a lépést. Szóval gyakorlatilag folyamatos kétversenyes lemaradásban vagyunk” - utalt a holland az egyenlő bánásmódra.

Adódtak már teljesítménybeli különbségek abból is, hogy az erőforrás a Renault üzemanyag-beszállítójához (BP Castrol) van optimalizálva, míg a Red Bullnál az ExxonMobil részéről csak Magyarországon érkezett az első szezonközi változás az üzemanyag-összetételben.

„Azóta, hogy ott van a gyári csapat, mindig van egy kis lemaradásunk a dolgokban” - mondja a holland. „Az pedig, hogy már bejelentettük, Hondára váltunk, ugyancsak nem segít a helyzetünkön, fogalmazzunk így. De ez ilyen, tudtuk azt is, mit vállalunk, egyszerűen el kell ezt fogadni. Remélhetőleg az autó fejlesztése jól sikerül majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: