DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Todt: Hadd élje Schumacher békében az életét

Michael Schumacher egykori csapatfőnöke, Jean Todt szerint eljött az idő, hogy a hétszeres világbajnok legendát mindenki békén hagyja és nyugodtan élhesse életét családja körében.

A Benettonnál két, a Ferrarinál öt világbajnoki címet begyűjtő, összesen 91 F1-es futamgyőzelemmel rendelkező német legenda 2012 őszén vonult vissza (véglegesen) a száguldó cirkuszból. Sajnos azonban nem sokáig élvezhette mesés vagyonát, ugyanis alig egy évvel később, 2013 decemberében, a franciaországi Méribelben rendkívül szerencsétlen és súlyos következményekkel járó síbalesetet szenvedett.

Attól a pillanattól kezdve Schumacher pontos egészségi állapota hétpecsétes titok a külvilág számára. Azt már az első napokban lehetett tudni, hogy fejsérülésének következményei rettentő súlyosak, közel fél éven át volt kómában, amikor 2014 júniusában felébredt. Agysérülése miatt nem képes magát ellátni, a hírek szerint állapotában nem sok javulás állt be.

Már bő négy éve, hogy svájci otthonában lábadozik a német legenda és nagyon szűk azon emberek köre, akik meglátogathatják a családot. A család kérésére soha senki nem szivárogtat ki információkat, hogy milyen is Michael Schumacher állapota, de Jean Todt azok közé tartozik, aki évente többször is tiszteletét teszi a Schumacher családnál.

Todt évente többször is látogatja lábadozó barátját


Szinte nem telik el úgy nap, hogy valaki ne kérdezgetné az FIA elnökét, az egykori versenyző jó barátját Schumacherről, aki természetesen szintén nem fecseg ki semmit. A bulvársajtóban időről időre jelennek meg történetek gyógyulásáról, illetve állapotának rosszabbodásáról, ám a család szerint ezek mind légből kapott információk, azt ugyanis felesége kérésére szigorúan titkosan kezelik.

Jean Todt múlt hétvégén Argentínában járt, ott említette meg a hétszeres világbajnokot a La Nacion című lapnak nyilatkozva. „Schumacher családja és rokonai körében gyógyulgat. Megtiszteltetésnek tartom, hogy gyakran látogathatom, de egészségi állapota kizárólag az ő magánügyük. Úgy gondolom, éppen itt az ideje, hogy hagyjuk végre, hogy Michael békében élhesse az életét” – figyelmeztetett a 72 éves FIA elnök.

„Ismétlem, eljött az idő, hogy hagyjuk Michaelt, hogy békében élhessen” – tette hozzá Todt. Vajon mire gondolt ezzel Schumacher egykori főnöke? Az idő talán megadja majd a választ. A hétszeres világbajnok mellett a napokban egy másik legenda, Niki Lauda is az életéért harcolt, de a legfrissebb információk szerint az osztrákok háromszoros világbajnoka rendkívül jó ütemben gyógyul és jó esélye van rá, hogy néhány hónap múlva újra teljes életet élhessen sikeres tüdőátültetése után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: