DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz a McLarennél is kiköthet

Már azelőtt potenciális partnerként tekintett a McLaren Carlos Sainzra, hogy hivatalossá vált volna Ricciardo renault-s átigazolása. Ha a Red Bull nem kéri vissza pilótáját, a McLaren lecsaphat rá.

Sem Fernando Alonso, sem Stoffel Vandoorne nem rendelkezik a McLarennél 2019-es szerződéssel, és egyikükről sem mondható el, hogy betonbiztos a helyük: Alonsóról régóta köztudott, hogy kifelé kacsingat az F1-ből, Vandoorne pedig idén nem mutatott túl meggyőző teljesítményt. Nem tudhatjuk, hogy pontosan mit tervez a McLaren, de Zak Brown vezérigazgató a Magyar Nagydíjon annyit elárult, hogy már Ricciardo lépése előtt is lehetőségként tekintettek Carlos Sainzra.

ric-sainz-action-hun-2018

Vajon egy egyszerű helycserét látunk majd Sainz és Ricciardo között, vagy valami egészen más forgatókönyvet írnak a háttérben?


 „Kiváló pilótának tartjuk őt. A Red Bull és a Renault közötti pontos helyzetét nem ismerjük, de ő egyértelműen az a személy, akire potenciálisan saját pilótaként tekintünk. Ha szabad lenne, nekünk pedig lenne egy ülésünk, akkor nem kérdés, hogy erősen elgondolkoznánk a lehetőségen” – árulta el Brown.

Persze ez az egész nagyban függ a Red Bulltól - és a csapatban nagy befolyással bíró Max Verstappentől is. A legegyértelműbb forgatókönyv az lenne, ha Sainz egy év kölcsön után a Red Bull kötelékébe kerülne vissza, de ehhez Verstappen beleegyezése is szükséges. A McLaren jól átlátja ezt a helyzetet, ezért egyelőre kivár.

 „Stoffellel és Fernandóval is hosszútávú egyezséggel rendelkezünk, de képzelhetik, mennyi apró tényező játszik szerepet az ilyen megállapodásokban. Akkor hozzuk meg a döntést, amikor készen állunk, és ez valószínűleg a nyári szünet után fog megtörténni. Még megvizsgáljuk a lehetőségeinket, amelyek között Stoffel is határozottan jelen van” – tette hozzá Brown.

Izgalmas többszereplős sakkjátszma ez, amely a következő hetekben az utóbbi évek egyik legnagyobb Formula-1-en belüli helyezkedésévé is duzzadhat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: