DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hülkenberg alig várja hazai versenyét

Nico Hülkenberg már alig várja, hogy újra hazai közönség előtt versenyezhessen, mivel egy év kihagyás után tér vissza újra a Formula-1-es mezőny Németországba. Hockenheim az egyik kedvenc pályája.

2017-ben nem rendeztek Német Nagydíjat, idén azonban visszatér Hockenheimbe a száguldó cirkusz, Hülkenberg pedig rendkívül motivált, hogy hazai pályán versenyezhet: „Különleges érzés, hogy újra lesz Német Nagydíj. Egy hazai verseny extrém módon motiváló tud lenni, hogy a lehető legjobbat hozhassam ki magamból a saját közönségem előtt. Tavaly sajnos elmaradt, de idén minden egyes percét élvezni fogom a hétvégének.”

„A legtöbb csapatnak és pilótának van hazai versenye a sorozatban, mi pedig felkészültünk, hogy mind a pályán kívül, mind pedig a pályán rendkívül elfoglaltak leszünk. Meg kell birkóznunk majd az extra nyomással, hogy hazai közönség előtt jó pozíciót szeretnék elérni. Nagyon várom már, és szeretnék egy kiváló eredménnyel kedveskedni a rajongóknak.”



Hockenheim több emlékezetes versenynek is otthont adott már, és Hülkenberg szerint az idei autókkal csak még élvezetesebb lesz: „Nagyon szeretem ezt a pályát, és a megnövelt leszorítóerejű autókkal csak még nagyobb móka lesz az egész! Az egyes kanyar rögtön nagyon gyors, ráadásul a 2018-as gépekkel gyorsabb lesz, mint eddig bármikor, aztán következik a kettes kanyar, ahol kulcsfontosságú, hogy a lehető legmagasabb minimális tempót tudjuk átvinni, hogy aztán a létező legjobb ütemben lépjünk a gázpedálra, hogy jól tudjunk kigyorsítani a hosszú egyenesre.”

„Sok tapadásra lesz szükségünk a hajtűben, mivel az a legjobb előzési pont a pályán. A harmadik szektor pedig a stadion rész. Nagyon különleges a zsúfoltan elhelyezett lelátókkal és a szurkolókkal. Elég szűk ez a része a pályának, de gyors és magával ragadó. Remélhetőleg egy jó show-t tudunk majd mutatni a rajongóknak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: