DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ostobaságnak tartja a Norris-pletykát Hartley

Kubica, Kvjat és Lando Norris neve is felmerült mint a kirúgás küszöbén álló Brendon Hartley utódja a Toro Rossónál. Az új-zélandi ellenben nagyon biztos ülésében, a szóbeszédre csak legyint.

Nem csendesülnek a pletykák, melyek szerint a Toro Rosso-Honda rövidesen megválik új-zélandi pilótájától, az első hat nagydíjon csupán egy pontot gyűjtő Brendon Hartley-tól. A lehető legkülönbözőbb nevek merültek fel lehetséges utódként – mind a Red Bull utánpótlásprogramján kívülről.

Egyikük a Williams-tartalékpilóta Robert Kubica, akit sokan szívesen látnának újra az F1-ben. Az Európa-bajnokságon versenyző ralis, Alekszej Lukjanuk hintette el a SportFM-nek, hogy biztos forrásokból tudja, Kubica keményen készül egy esetleges F1-es szereplésre. A Toro Rosso régi ismerőse, a Ferrari kötelékébe tartozó Danyiil Kvjat felbukkant Kanadában, a thisisf1.com szerint azonban ennek valódi oka, hogy a Scuderia első számú tartalékja, Antonio Giovinazzi a Le Mans-i 24 órásra készül, ahol a GTE Pro kategóriában áll rajthoz.



A legnagyobb zajt az a hír csapta, hogy a Red Bull készenlétben álló saját nevelt híján a McLaren növendékét és tartalékpilótáját, a 18 éves Lando Norrist akarja átcsábítani, a McLaren azonban határozott nemet mondott a próbálkozásra. A pletyka az elmúlt napokban árasztotta el a nemzetközi F1-es sajtót, a Formula.hu azonban már a Monacói Nagydíjon beszámolt róla. Forrásaink szerint az energiaitalosok most azon ügyködnek, hogy két hét múlva, a Francia Nagydíjon csatlakozzon hozzájuk Norris.

„Ostoba lennék, ha kommentálnám ezeket a pletykákat, mert ezek mind csupán azok” – reagált az Autosportnak Hartley, mikor a híresztelésekről, elsősorban Norrisról kérdezték. „Én tudom, mi áll a szerződésemben, és tudom, milyen munkát végzek a háttérben, a Toro Rosso fejlesztésében. Bizakodom abban, hogy jó hétvégét sikerül majd összeraknom. Azt azonban nem gondolom, hogy értelme lenne szóbeszédre reagálni. Azok mindig vannak a Formula-1-ben.”

Hartley hozzátette, a pletykákról a Toro Rosso csapatfőnökével, Franz Tosttal sem beszélt. „A hétvégére fókuszálok, nem is lenne értelme ilyenről beszélgetni” – mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: