DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Leclerc jövőre már a Ferrari autóját vezetheti?

Nem túlzás azt állítani, hogy Charles Leclerc idén erőn felül teljesít a Sauberrel. A 20 éves monacói pilóta teljesítményére már többen felkapták a fejüket, jövőre pedig akár a Ferrarinál is kiköthet.

Bizonyít, nem ígérget. Charles Leclerc az elmúlt két évben a Formula-1-hez legközelebb álló két utánpótlás-sorozatot, a GP3-at és az F2-t is meggyőző teljesítménnyel nyerte meg, minek következtében idén már a királykategóriában találta magát a monacói pilóta.

A Sauber autójával továbbra is nagy kihívást jelent a pontszerzők közt végezni, Leclerc viszont idén már kétszer is befért a legjobb tíz közé, Bakuban ráadásul a hatodik helyen intette le a kockás zászló. Az eredmények nem maradtak szó nélkül, Leclerc teljesítményét többek közt a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel is méltatta, sőt, a német pilóta egyenesen odáig ment, hogy akár csapattársként is el tudná képzelni a 20 éves pilótát.

„Talán az a legjobb, ha még az idei évre koncentrálok. Ha már most elkezdenék a jövőmmel foglakozni, az nem biztos, hogy jó lenne számomra, ezért inkább a jelenre összpontosítok. Amikor viszont itt lesz a ideje, elkezdek foglalkozni kettőezer-tizenkilenccel. Ha eljön az idő, remélem lehetőségem lesz a Ferrarihoz szerződni. Gyermekkori álmom válna valóra, ha egy napon a Ferrarinál versenyezhetnék” ‒ mondta Leclerc a Motorsportnak.



A monacói pilóta úgy véli, hogy a Saubernél kisebb a nyomás, mintha egy élcsapatnál mutatkozott volna be az F1-ben. Egy fiatal pilóta több segítséget kap egy kiscsapatnál, ezért könnyebb megtanulnia a királykategória alapjait, véli Leclerc.

A Sauber nem oly rég nagyhalat fogott, miután sikerült leigazolnia a Ferraritól 17 év után távozó Simone Restát. A 47 esztendős szakember tulajdonképpen a Ferrari fiókcsapatát segíti a jövőben, ami Leclerc szerint hatalmas lendületet ad a gárda számára.

„Csupa pozitív dolgot hallottam róla. Sok tapasztalatot gyűjtött a Ferrarinál, így csak pozitívum lehet számunkra egy ilyen emberrel együtt dolgozni. Úgy vélem, nem egyik versenyről a másikra leszünk versenyképesek, ehhez több idő kell, de biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog még feljebb lépünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: