DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Elhagyja csapatát a Ferrari főtervezője

A vörösök legszebb időszakában, 2001-ben csatlakozott az olasz istállóhoz az azóta nagy sikereket elért szakember, most azonban az újjáalakuló Sauber sikeresen elcsábította őt.

17 év után int búcsút Maranellónak a főtervező, Simone Resta, ebben a minőségében 2014 óta dolgozott a Scuderiánál. Pályafutását a Minardinál kezdte még 1998-ban, tőlük halászta el a Ferrari három évvel később, tehát komoly sikereket ért el Michael Schumacher, majd Kimi Raikkönen mellett.

Együtt dolgozott Sebastian Vettellel is az elmúlt három és fél évadban, ám néhány napon belül távozik Maranellóból és a velük szövetségben levő Alfa Romeo-Saubert fogja erősíteni.

Veszít a Ferrari a helycserével, vagy nyer?


Nemrég olvashattuk a hírt, hogy a Sauber szakított korábbi technikai igazgatójával, Jörg Zanderrel és a csapatfőnök Frederic Vasseur már akkor utalt arra, hogy a közeljövőben egy nagyágyú szerződtetését jelentik be, mint érkezőt. Most már hivatalos, hogy Simone Resta érkezik.

A tapasztalt szakember július elsején áll majd munkába új pozíciójában. „Simone Resta messze a legjobb, akit technikai igazgatónak szerződtethetett istállónk. Az ő érkezése jelentős lépés csapatunk számára, különösen a hosszú távú terveinket tekintve. Ambiciózus terveink vannak a gárda megerősítésére” – nyilatkozta Vasseur.

A Ferrarinak sem kell már keresgélnie, hiszen néhány héttel ezelőtt megszerezték az FIA korábbi biztonsági főnökét, Laurent Mekiest, aki szeptemberben kezdi a munkát az olaszoknál. A hírek szerint közvetlenül Mattia Binotto lesz Mekies főnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: