DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vasseur: Kínos volt az elbúcsúzás Zandertől

A Sauber Formula-1-es csapatfőnöke, Fred Vasseur elárulta, Jörg Zander technikai igazgató távozásához kínos személyes ellentét vezetett. Hivatalosan nem árulta el az okokat az istálló.

A Sauber múlt szerdán mindenféle előjel nélkül jelentette be, hogy azonnali hatállyal távozik az istállótól a német szakember, s a pótlását belső átszervezéssel oldják meg, de erről még nem árultak el részleteket, ahogy az elválás okait sem fejtették ki közleményükben.

A Blick nevű svájci újság értesülése szerint Zander kirúgását több személyes konfliktus eredményezte, beleértve a német alkoholproblémáit is. Az 54 éves mérnök korábban dolgozott a BMW-nél, Hondánál és a Brawn GP-nél is, része volt utóbbi világbajnoki címének. A Sauberhez 2016-ban csatlakozott, előtte az Audi WEC-projektjét erősítette.



„Elég kínos helyzetben kellett elbúcsúznunk. De most előre kell tekintenünk, mivel már elkezdtük a 2019-es kocsit fejleszteni. Készülnünk kell a barcelonai futamra is, majd meglátjuk, hogy teljesítünk ott” – nyilatkozta Vasseur.

A Sauber jelenleg mindössze utolsó előtti, azaz kilencedik a konstruktőrök versenyében tíz ponttal, csak a még gyengébben teljesítő Williamset utasítja maga mögé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: