DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Szirotkin: A Williams túl van a mélyponton

Bár az eredmények nem ezt mutatják, a Williams a szörnyű barcelonai forma után Monacóban szinte új erőre kapott – a pilóták kiugróan jó versenytempót mutattak, így Szirotkin szívéről nagy kő esett le.

A Formula-1-es csapat orosz pilótája a hétvégi Monacói Nagydíjon – idén mindössze másodszorra – bejutott az időmérő Q2-es szakaszába, és a tizenharmadik rajtkockából indulva akár még a pontokért is harcba szállhatott volna, ha nem kap egy, a rajtrácson elkövetett szabálytalanságért stop&go büntetést. Az extra kiállás és a futamon elért tizenhatodik helyezés ellenére Szirotkint fellelkesítette a hétvége, a csapat Spanyol Nagydíjon mutatott formája (amire Kubica többek között a borzasztó szót használta) után ugyanis mindenáron meg akarta mutatni, hogy a Williams ottani produkciója nem volt teljesen mérvadó.

szirotkin-portre-2018-mon



„Igencsak pozitív változásokat láthatunk” – nyilatkozta örömmel az orosz. „Nagyon szerettem volna bebizonyítani, hogy a barcelonai csak egy egyszeri eset volt. Nem akartam, hogy az ottani szereplés ártson a motivációnknak, sem a pályán, sem a gyárban. Most már egyértelmű, hogy az csak egy kivétel volt, hiszen ott vagyunk, fel tudjuk venni a harcot, ez a tény pedig nemcsak az eredményeinknek, hanem a mentalitásunknak is jót tesz.” 

A gárda újonca a mélypontnak is tekinthető spanyolországi forma után elsősorban a háttérben dolgozókat akarta megnyugtatni egy ígéretesebb eredménnyel, ami könnyen sikerülhetett neki: míg a Spanyol Nagydíj időmérőjén Szirotkin és Lance Stroll legjobb köre durván négy másodperccel maradt el a pole-pozíciót érő időtől, addig Monacóban Szirotkin esetében ez a hátrány 1,7 másodpercre zsugorodott. Ettől még érdekesebb tény, hogy a hercegségben, a versenyen futott leggyorsabb körök listáján Stroll a harmadik, az orosz pedig a negyedik lett, mindössze hat és hét tizeddel elmaradva Max Verstappentől. 

„Ez a bizonyíték nagyon fontos számomra – hülyén éreztem volna magam, ha Monacóra nem változott volna semmi. Örülök, hogy igazam volt, így talán a helyszínen dolgozók mellett a gyárban lévők számára is egyértelműbb a fejlődésünk” – tette hozzá megkönnyebbülve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: