DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Red Bull valóban betámadta a McLarent

Egyre több helyről hallani a pletykáról, amely szerint a Red Bullnál tepernek azért, hogy Brendon Hartley helyére leigazolják Lando Norrist, a McLaren által protezsált F2-es szupertehetséget. Konkrétum nincs, az viszont érdekes, hogy lapunk érdeklődésére a wokingi csapat versenyigazgatója, Eric Boullier nem cáfolta, hogy van külső kérője a 18 esztendős pilótának.

Mint ismeretes, a McLaren egyik legféltetetteb kincsének számító Norris elcsábítását a Red Bull sportszakmai vezetője, Helmut Marko eszelte ki, aki forrásaink szerint fel is vette a kapcsolatot a pilótával. Korábban megbízhatónak bizonyult informátorunk szerint sikerrel járt a britnél, akit érdekel Hartley helye és akár már a Kanadai Nagydíjtól kezdve hajlandó lenne szintet lépni, ám vannak, akik szerint másképp alakulnak az egyeztetések: a McLarennel kötött kontraktus összetett, nem egyszerűen felbontható és lehet, hogy nem is jön létre az átigazolás.

norris-portre-2018



Hogy mi lesz az ügy végkimenetele, arra csak később kaphatunk választ, az viszont mindenképpen elgondolkodtató, hogy a McLarennél a formula.hu érdeklődésére nem jelentették ki: bombabiztos az a bizonyos szerződés és nem tartanak Norris elvesztésétől. 

„Ha van egy fiatal pilótád az alacsonyabb kategóriákban, ahol a legígéretesebbek közé tartozik, akkor nyilvánvalóan számítanod kell arra, hogy más istállók is elkezdenek érdeklődni iránta. Szerintem mindenki arra törekszik, hogy megtalálja a következő Lewis Hamiltont vagy Fernando Alonsót, például mi is. Előfordul, hogy befektetsz egy fiatal pilótába és kineveled, de van olyan is, hogy egyszerűen csak megvizsgálod a lehetőségeket, hogy más csapatok juniorprogramjában milyen a felhozatal és onnan választasz valakit” – fogalmazott lapunk érdeklődésére Eric Boullier a Monacói Nagydíj időmérő edzése után tartott McLaren-sajtóértekezleten, amikor arról kérdeztük: tartanak-e attól, hogy valaki megpróbálja elcsábítani tőlük a mostanában erősen sztárolt pilótát.

Norris egyébként vezeti az F2-es bajnoki tabellát: a britnek 100 pontja van, a 71 ponttal holtversenyben álló Artem Markelovot és Alexander Albont előzi meg a tabellán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: