DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Grosjean: Ha fékezek, akkor is ugyanez történik

Nem érzi úgy, hogy bármit is máshogy kellett volna csinálnia az első körös balesete során, amely nemcsak a saját, hanem Nico Hülkenberg és Pierre Gasly kiesését is okozta az F1-es Spanyol Nagydíjon.

Romain Grosjean számára csupán néhány száz méterig tartott a barcelonai futam: a 2-es kanyar után a Kevin Magnussennel történő ütközést elkerülendő elrántotta a kormányt, amelynek megpördülés lett a következménye, a francia autójába pedig Nico Hülkenberg és Pierre Gasly is beleszállt. A német a kiesése után be is szólt a Haas pilótájának, aki azonban úgy érzi, tehetetlen volt a baleset során:

„Elveszítettem az autó hátulját, és próbáltam visszanyerni az irányítást, de ez nem sikerült. Nem hiszem, hogy ennél többet tehettem volna. Ha fékeztem volna, az autó akkor is ugyanúgy megcsúszott volna” – magyarázta Grosjean a verseny után a helyszínen tartózkodó Sky Sports kameráinak.

„Próbáltam a gázon maradni, hátha úgy forgok meg, hogy nem kerülök a többiekkel szembe. Nem jött össze, de nem hiszem, hogy bármit másként kellett volna csinálnom. Ez egy emberi reflex, elég csak Rosberg példáját megnézni 2016-ból vagy Schumacherét 2010-ből. Ha fékezek, a pálya közepén maradok, és ugyanígy baleset lett volna belőle. Sajnos miután az autó ismét megindult a pálya felé, már nem igazán tudtam mit tenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: