DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Megmutattuk, hogy keményen dolgozunk

Melbourne óta nem tudott pole-t szerezni Lewis Hamilton, ám szerint a barcelonai elsőség megmutatta, milyen komoly munka folyik az elmúlt évek legsikeresebb F1-es alakulatánál.

A Mercedes idén első ízben sajátította ki az első rajtsort, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas között mindössze 4 század volt a különbség a Q3 legvégén. Noha a Mercedes toronymagas esélyesként kezdte 2018-at, Melbourne után egészen mostanáig nem tudott első rajthelyet szerezni az alakulat, sőt, első győzelmüket is csak két hete, Bakuban aratták. „A csapat szempontjából szenvedés volt, és biztos vagyok benne, hogy sokan idegeskedtek az elmúlt versenyek során” – mondta Hamilton az időmérő után.



„Nem értették, mi történik, folyamatosan tanultak, de úgy érezték, nem eléggé gyorsan. Most, hogy ide jöttünk, és 1-2-ben végeztünk az időmérőn, megmutatja a mindenki által végzett kemény munkát.” Amikor a Motorsport arról kérdezte, hogy neki személyesen mit jelent a pole, az utóbbi hetek fényében, így válaszolt: „Miután volt egy pole-unk, nem voltunk eléggé sikeresek, így fontos volt, hogy az időmérőn jó helyre térjek vissza, hiszen ez általában az erősségem. Boldog vagyok, különösen azért, mert zsúfolt hetem volt, ahogyan a hétvégére készülődtem.”

Hamilton úgy vélekedett, hogy a Ferrari eddig csak altatott Barcelonában, amit az időmérő után megismételt – igaz, viccelődve. „Szoros kvalifikáció volt, egész hétvégén az volt. A Ferrari egy kicsit altatott, mert megtehették, mindig gyors autójuk van. Mindenre szükségünk volt magunktól, hogy elérjük ezt az eredményt, fantasztikus az első két helyen zárni az időmérőn.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: