DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Maldonado: Ne hasonlítsák Verstappent hozzám

Max Verstappen olyan sűrűn került galibába a 2018-as szezon kezdetén, hogy eszünkbe juthat a pár évvel ezelőtti fő bajkeverő, Pastor Maldonado: a venezuelai szerint viszont a párhuzam nem helytálló.

A Williams és Lotus csapatok versenyzője 2011 és 2015 között ténykedett a Formula-1-ben: pályafutását számtalan baleset, ütközés és amatőrnek tűnő malőr szegélyezte. Kézenfekvő volt, hogy az egyszeres futamgyőztes Maldonadót is megkérdezzék Max Verstappenről, akinek a szezon első négy nagydíjának mindegyikén volt kisebb-nagyobb ügye.

„Max fantasztikus versenyző, de még mindig nagyon fiatal, ezért normális, hogy továbbra is követ el hibákat” – nyilatkozott a La Derniere Heure-nak Maldonado Verstappenről. „Tapasztalatot kell felhalmoznia, de velem összehasonlítani nem helytálló.”



A 33 éves pilóta két szezon kihagyása után visszatért a versenyzés körforgásába: a Hosszútávú Világbajnokság, a WEC LMP2-es kategóriájában szerepel a DragonSpeed csapatával, mellyel a spái szezonnyitón harmadik helyezést ért el. Maldonado kiemelte, már nem áll mögötte olyan tekintélyes szponzori pénz, amely F1-es pályája során segítette az országos olajcég, a PDVSA révén.

„Nincs egyetlen szponzorom, sem anyagi támogatásom a hazámból, ahogyan korábban. Honfitársaim helyzete jelenleg nehéz, de a venezuelai légkört elnézve ennél csak jobb lehet” – mondta Maldonado, aki hozzátette, a téli szünidőben „családbővítésen” dolgozott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: