DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

"Az egész Ferrari az F1 köré épült, miért menne?"

Hiába fenyegetőzik a maranellói F1-es istálló, többet veszítene a sportágból való kiszállással, mint amennyit nyerne - nem kell annyira tartani attól, hogy Scuderia nélkül marad a sorozat.

Továbbra is téma a Ferrarival kapcsolatban, hogy a legendás gyártó kiszállhat a Formula-1-ből, de sokan úgy vélik, hogy nem kell azért túl komolyan venni a fenyegetőzést – többet veszítenének a maranellóiak ezzel a lépéssel annál, hogy valóban megkockáztassák. 

Alan Gow, a Motorsport szakértője is hasonló véleményen van. „Ha menni akarnak, hagyni kell, hogy menjenek. Egyetlen csapat sem nagyobb, mint egy egész bajnokság. Szerintem az egész Ferrari a Formula-1 köré épült, nagyon keveset, vagy egyáltalán nem költenek marketingre, mert minden az F1-ből jön. Miért hagynák ezt veszni?” – mondta Gow.

ferrari_3



„Én soha nem tartoztam azok közé, akik engedik, hogy a majmok működtessék az állatkertet. A gyártók minden évben kiszállással fenyegetőznek, ez minden bajnoksághoz hozzátartozik, nem kell rá reagálni. 1990-ben, amikor az Alfa Romeo fenyegetőzött ilyennel, szombat este odamentem a bokszutca kijáratához és kiengedtem őket. A következő évben visszatértek” – magyarázta Gow, aki a BTCC igazgatójaként működik.

Sergio Marchionne, a Scuderia elnöke egyébként már úgy fogalmazott, hogy tetszenek neki a Liberty Media által tervezett változtatások – rendeződik a helyzet és tényleg vaklárma az egész?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: