DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mercedes: Hárman jöhetnek szóba 2019-re

Egyelőre egyetlen szerződtetett versenyzője sincs a négyszeres bajnokistállónak a következő szezonra. Toto Wolff állítja, belső körből fognak választani – ez Daniel Ricciardo szempontjából fontos megjegyzés.

Lewis Hamilton továbbra sem írta alá új kontraktusát a Mercedesszel, amelynek véglegesítését már a szezonnyitó előtt várták. Valtteri Bottas tavaly csak egy évvel hosszabbított, az ő jövője teljes mértékben ingatag. Emiatt forgott közszájon, hogy Daniel Ricciardo kiköthet a csapatban: az ausztrál pilótának a Red Bull nyári szünetig adott határidőt a döntésre. A sajtóban keringő belső értesülések szerint azonban Ricciardo inkább a Ferrarinál köthet ki, és Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője is azt mondta, a sanghaji futamgyőztest nem vették számításba:

„Nem figyelünk jelen pillanatban Mercedesen kívüli versenyzőket. Először is a mi két srácunknak kell megadni a támogatást, ez a prioritásunk” – mondta Wolff a crash.net-nek. „Ez úgy működik, mint amikor boldog vagy a feleségeddel, akkor nem nézelődsz máshol! Mi két feleséggel élünk, sőt hárommal (a Force Indiához kikölcsönzött Esteban Ocont beleszámítva), és ezért nem kacsingatunk kifelé.”



„Jó ilyen problémával kínlódni. Nagyon elégedettek vagyunk azzal, ahogyan Valtteri túltette magát ezeken a napokon, Lewisról pedig nem is kell beszélnünk, meglátásom szerint ő a jelen legjobb pilótája. Aztán ott vannak a kölykök, akik lassan felnőnek, mint Ocon és George (Russell). Optimista vagyok a jövő Mercedes-felállása kapcsán.”          

Wolff szavaiból úgy tűnik, a pilótakérdés legalább néhány hónapig még jegelve lesz a Mercedesnél: „Adjanak még pár versenyt, kezdődjön el az európai szezon, menjünk el Kanadába, jöjjön a sűrű július, azután már egy jobb képpel rendelkezem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: