DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz szerint még nem 100%-os az önbizalma

A Renault spanyol F1-es pilótája szerint kiváló eredményt értek el Bakuban, de tudja, hogy sok munka áll még előtte: meg kell találnia azt a két tizedet az időmérőn, amit Hülkenberg megtalált...

Kiváló eredménnyel zárta az Azerbajdzsáni Nagydíjat Carlos Sainz, a spanyol pilóta az ötödik helyet szerezte meg, ezzel pedig a Renault „újkori” gyári csapatának eddigi legjobb eredményét szállította. Sainz azonban úgy véli, hogy sem ő, sem pedig az autó nem érte még el a határát, van potenciál a csomagban.

„Tudom, hogy sok munka van még hátra, főleg kihozni azt az extra két tizedmásodpercet az autóból az időmérőn, amit Nico kihoz belőle. Úgy érzem, hogy a versenyen jóval közelebb tudok lenni, Baku is egy jó példa erre, de ha ötödik tudok lenni úgy, hogy nem 100%-os az önbizalmam az autóban, akkor az azt jelenti, hogy ha meglesz az a plusz 5-10% önbizalom, akkor felülkerekedhetek” – nyilatkozta a spanyol az Autosportnak.

sainz2018_1



„Pozitívum, hogy versenyképesek tudtunk lenni különböző körülmények között, bár az újraindítások nem sikerültek Carlosnak, főleg a második, amikor pozíciót vesztett Leclerc-rel szemben. Ezt azonban visszaszerezte és összességében sokat nyertünk a biztonsági auatóval, szóval nem panaszkodhatunk” – tette hozzá a Renault ügyvezető igazgatója, Cyril Abiteboul.

Abiteboul arról már korábban is beszélt, hogy Sainzot szeretnék megtartani és úgy számolnak, hogy 2019-ben is őket erősíti majd, igaz, ez aligha rajtuk múlik, sokal inkább Daniel Ricciardo döntésén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: