DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Vettel: Verstappen egyenes jellem

Max Verstappen a Kínai Nagydíj leintését követően azonnal odament Sebastian Vettelhez, hogy elnézést kérjen. A német ezt értékeli, szerinte így kell megoldani az ilyen eseteket.

A négyszeres világbajnok Ferrari pilóta elfogadta a fiatal holland bocsánatkérését, amit rögtön a verseny leintése után Verstappen meg is tett. A paddockban igyekeztek négyszemközt átbeszélni az esetet, a Red Bull-pilóta pedig magára vállalta a felelősséget.

Mindketten rosszul jártak a koccanást követően, mivel Vettel több pontot ráverhetett volna Lewis Hamiltonra, ám a megperdülés és autója sérülése miatt jócskán mögötte végzett. Verstappen pedig szinte biztosan a második helyre léphetett volna fel. A német rögtön riválisát tette felelőssé a balesetért, de ezt most a holland is így látta.

Rendezték a nézeteltérést egymás között


„Azonnal az első adandó alkalommal megkeresett és odajött hozzám. Rájött, hogy hibázott. Azt mondtam neki, nézd, a versenyek hosszúak és eldobtál magadtól egy biztos dobogós helyet. Mindketten szerencsések voltunk, hogy folytatni tudtuk” – nyilatkozta Sebastian Vettel a Motorsport.com szakoldalnak.

„Szerintem vette az adást, higgadt volt és tudatában van annak, hogy ő okozta a kalamajkát. Értékelem, hogy egyenesen odajött hozzám, mivel az ilyen bajok megoldását csak szemtől szembe lehet megoldani és nem mondjuk a médián keresztül üzengetve. Szerencsére célba tudtam érni, mert az ilyen típusú ütközések után általában fel kell adni a versenyt” – tette hozzá a német ász.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: