DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Lauda: Verstappennél az intelligenciával lehet gond

Már nem takarózhat fiatal életkorával Max Verstappen, aki látszólag nemhogy fejlődne, inkább visszafejlődik, ahogy több nagydíjon vesz részt – Niki Lauda ismét kimondta, mit gondol.

A Kínai Nagydíj visszhangját hallva úgy tűnhet, csak Sebastian Vettel nem haragszik Max Verstappenre a kárára történt események miatt – a német szerint tapasztalt versenyzők is elkövetnek olyan hibát, mint a 20 esztendős holland. A rajongók kevésbé voltak elnézőek a Red Bull pilótájával, akárcsak a kritikus hangot megütő háromszoros világbajnok, Niki Lauda.



„Max teljes mértékben felelős a balesetért. Normál esetben az ember a saját hibáiból tanul, de ez nála nem működik” – nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak a Mercedesnél csapatelnöki tisztséget betöltő Lauda. „Nemhogy fejlődne, inkább visszafejlődik. Egy ponton ez már nem életkor kérdése, hanem intelligenciáé.”

Az F1i.com is idézte az osztrák egy másik, de nagyon hasonló megszólalását: „Ha valaki minél több versenyen vesz részt, okosodnia kellene, főleg, ha győzelmekért vagy a bajnoki címért akar harcolni. Ő épp az ellenkező irányba halad. Rendbe kell szednie magát, ezen senki nem tud segíteni.”

Lauda szerint többet már nem lehet azzal mentegetni Verstappent, hogy fiatal kora viszi meggondolatlan manőverekbe. „Már nem fiatal. A Formula-1-ben idősnek számít, úgy, mint akárki más” – szögezte le a 69 éves osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: