DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez közvetlenül a legjobbak mögött végezne

Az ausztráliai gyenge kezdés után magára talált a Force India. Míg Bahreinben Esteban Ocon, addig Kínában Sergio Perez kvalifikálta magát a top10-be, ami most egy nyolcadik helyet jelent a mexikóinak.

Perez közel két másodperces hátrányban végzett az első Sebastian Vettel mögött a szombati időmérő edzésen. Csapattársának nem sikerült a kvalifikáció utolsó szakaszába bekerülni, Ocon a 12. helyről várhatja a piros lámpák kialvását.

perez4



„Nagyon elégedett vagyok a teljesítményünkkel csapatként” – olvasható a mexikói nyilatkozata a csapat hivatalos oldalán. „A Q3-as köröm nagyon erős volt, és úgy érzem, hogy kihoztuk a maximumot az időmérőből. Nagyon trükkös volt a szél, mert teljesen megváltozott tegnaphoz képest, és tudtam, hogy ez egy lehetőség lehet számunkra. A Q2 nagyon szoros volt, de az utolsó próbálkozásra sikerült teljesítenem. A Q3-ban csak egy gyorskört mentünk, ami elegendő volt a nyolcadik helyhez. Elégedett vagyok, mert közel vagyunk a riválisainkhoz, és remélem, hogy holnap ott is maradhatunk, és a középmezőny legjobbjaiként végzünk.”

„A holnapi stratégia érdekes lesz, mert nem ultralágyon a legideálisabb rajtolni, de megpróbáljuk működésre bírni őket. Pozitív érzéseink vannak: egyre közelebb kerülünk minden versennyel, és jobban megértjük az autót kiaknázva a benne rejlő teljesítményt.”

Ocon2

Perez mellett francia csapattársa is értékelte a szombati napot, de érthetően nem volt túl boldog. „Nem vagyok teljesen elégedett a mai nappal, mert jobban szerettem volna előrébbről indulni. A különbség a Q3-ba jutás és a kimaradás között alig több mint egy tized volt, amit feltehetően az utolsó kanyarban vesztettem el egy kis hiba miatt. Ez is azt mutatja, hogy milyen szoros a középmezőny. Kár, hogy lemaradtam a Q3-ról, de a dolog pozitív oldala, hogy szabadon megválaszthatom a gumikeveréket, amivel majd rajtolok. A cél holnap ismét a pontszerzés lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: