DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ocon: Elégedett vagyok azzal, amit elértünk

A Force Indiák közül csak Esteban Ocon jutott be a kvalifikáció utolsó szakaszába, de nem látnak okot az aggodalomra. Sergio Perez nem sokkal a top10 mögött indul, így minden esély megvan a jó szereplésre.

Ausztrália után jobban szerepeltek az időmérőn a silverstone-i székhelyű csapat pilótái. A mexikói versenyző egy hiba miatt maradt le a Q3-ról, míg francia csapattársának sikerült bekerülnie a legjobbak közé, és a kilencedik helyet tudhatja magáénak, ami Lewis Hamilton büntetését követően a nyolcadik pozíciót jelenti majd a rajtrácson.

„Nagyon elégedett vagyok az esti teljesítményünkkel” – idézi Ocont a csapat hivatalos oldala. „Visszatértünk a Q3-ba a csapat kéthetes kemény erőfeszítésének köszönhetően. Sok volt a munka tegnap is: tesztelés, megtanulni és megérteni a dolgokat az autón. Már látjuk a javulást Melbourne-höz képest. Ez egy jó jel a jövőre nézve, és ez a csapat erősségét mutatja akkor is, amikor nyomás alatt vagyunk. Erősnek tűnt az autó ma este, és úgy gondolom, hogy jó formában leszünk holnapra. A cél a pontszerzés, jó a sebességünk az egyenesekben, és a versenytempónk is megfelelő.”

Ocon_1



Perez is megszólalt az időmérővel kapcsolatban, és ő is úgy gondolja, hogy csapata jó munkát végzett Melbourne óta, így optimistán áll a futamhoz. „Elégedett vagyok azzal, amit elértünk. Sikerült fejlődnünk, és úgy tűnik, hogy közelebb vagyunk a középmezőny elejéhez, mint ahogy azt gondoltam. Egy kicsin múlott, hogy bekerüljek a Q3-ba, de nem rossz, hogy a 12. helyről indulhatok. A rajthely itt nem olyan fontos, mint más helyeken, ezért lesz miért küzdeni holnap. Úgy hiszem, hogy szerezhetünk néhány pontot, és ez egy nagy lehetőség számunkra. Hosszú lesz a verseny, és úgy vélem, a gumik kezelése nagyon fontos lesz, remélhetőleg ez majd a kezünkre játszik.”  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: