DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz egyedi helyzetéről beszélt

Carlos Sainz furának tartja, hogy a Red Bull kölcsön adta őt a Renault-nak. Szerinte ez a megoldás inkább jellemző a futballra, mint a Formula-1-re, de próbál nem erre koncentrálni.

Mint ismert, a Red Bull spanyol protezsáltja tavaly év közben cserélte le nevelőcsapatát a Renault-ra. 2017 utolsó négy futamát már ott teljesítette, és 2018-ban a teljes szezont a franciáknál tölti kölcsönben. Nem ritka, hogy az anyacsapat junior pilótáit kisebb csapatnál helyezi el, de Sainz esete más volt, a Toro Rosso ugyanis megvált eddigi motorbeszállítójától, aki idéntől a McLarent támogatja, és a spanyol ennek a megállapodásnak a részeként került a Renault gyári gárdájához. Sainz erről így nyilatkozott a Motorsport.com-nak:

„Nem hallottam sok pilótáról, aki kölcsönben van, ez inkább olyan futballos megoldás. Kicsit fura helyzet, speciális az esetem, és ezért nem szabad, hogy ez a fejembe férkőzzön. Azt kell tennem, amit a Toro Rossónál is csináltam, jól kell versenyeznem minden alkalommal, amikor a pályára hajtok, és a dolgok összeállnak maguktól, ahogy a Toro Rossónál is volt. Ki gondolta volna, hogy tavaly még a Toro Rossónál voltam, és idén már a Renault-nál versenyzek? Senki. Nagyon különleges helyzet ez.”

Sainz



A megegyezés részeként a Red Bullnak továbbra is opciós joga van visszahívni Sainzot, ha úgy döntenek, hogy 2019-ben előléptetik az anyaistállóhoz. A spanyol korábbi csapattársa, Max Verstappen már elkötelezte magát a Red Bullhoz a következő néhány idényre, de Daniel Ricciardo jövője egyelőre bizonytalan. Ha az ausztrál úgy dönt, hogy mégis marad jelenlegi munkaadójánál, akkor Sainz szabadon elkötelezheti magát a Renault-nál saját feltételei szerint.

„Próbálom lenyűgözni magam. Ez alatt azt értem, hogy nagyon várom, hogy egy teljes szezont töltsek egy csapatnál. Nyitva hagyom a lehetőséget, és úgy versenyzek továbbra is, ahogy eddig tettem. A dolgok maguktól kialakulnak, normális esetben, ha jól teljesítesz, akkor jó dolgok fognak történni” – zárta pozitívan a gondolatait a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: