DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc boldog első versenyét követően

Charles Leclerc teljesítette talán egyik legfontosabb feladatát az első futamán, sikerült befejeznie az Ausztrál Nagydíjat, ami nem csak neki, de csapatának is értékes tapasztalatokat jelentett.

A Sauber 20 éves monacói pilótája, elmondása szerint egy erős versenyen van túl, miután a futam egésze alatt konstans tempót diktált hiba nélkül, így a 13. pozícióban fejezte be a szezonnyitó nagydíjat. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy Leclerc mögött mindössze Lance Stroll és Brendon Hartley ért célba, mindez azonban nem vesz el a fiatal pilóta érdemeiből.

Leclerc



„Nagyon elégedett vagyok a napommal” – kezdte a mondandóját Leclerc. „A start nem volt ideális, fel kellett zárkóznom az előttem autózókra, majd fokozatosan küzdöttem magam előre. Kihoztuk a legtöbbet a lehetőségeinkből, mindezt egy állandó teljesítmény mellett. Sikerült néhány autót megelőznöm, ami jó kedvvel töltött el.”

Csapattársának viszont már nem volt ilyen jó napja, Marcus Ericsson a jó rajtot követően hat kört töltött a pályán, miután feladni kényszerült a versenyt a hidraulika meghibásodása miatt.

A Sauber csapatfőnöke, Fred Vasseur összeségében csalódott volt a vasárnapi eredménnyel, mégis pozitívnak könyvelte el az első hétvégét. „Mindent egybevetve egy pozitív hétvégét zártunk. Fejlődtünk péntekhez képest, és jó a kiindulási alapunk. Sokat tanultunk, és magabiztosnak érzem magunkat a következő, bahreini hétvége előtt. A versenyre vonatkozóan vegyes érzéseink vannak, mert Marcus lenyűgöző munkát végzett a jó startot követően. Most az a feladatunk, hogy elemezzük az összes adatot” – tette hozzá a francia, aki Leclerc újonc teljesítménye mellett sem ment el szó nélkül:

„Gratulálok Charles-nak az első F1-es futamához. Fontos volt számára, hogy célba érjen, és jó munkát végzett mind a gumikkal, mind az üzemanyag terén. Összességében jó érzéssel tölti el a csapatot, nagyon motiváltak vagyunk és várjuk a bahreini fordulót” – zárta szavait Vasseur.     

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: