DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Esős versenyben bízik Alonso

A McLaren-pilóták éppen lemaradtak a továbbjutást érő helyekről az időmérőn Ausztráliában: Alonso azonban optimista, hogy a csapat, még ha nincs is minden rendben, az elmúlt évekkel ellentétben képes lesz támadni, Vandoorne pedig pontszerző helyre várja magát.

A tesztek alapján úgy tűnt, három csapat alkothatja a mezőny közepét: a Haas, Renault és McLaren. Ez a jóslat az Ausztrál Nagydíjon be is igazolódott. Az amerikai és francia istálló bejutott a Q3-ba a három nagy istálló társaságában, a McLaren pedig éppen lemaradt, Fernando Alonso 11., Stoffel Vandoorne pedig 12. helyre kvalifikált. A spanyol korábban úgy nyilatkozott, jelentős fejlesztéseiknek köszönhetően az Ausztrál Nagydíjnál csak jobbak lesznek a szezon folyamán, ezért egyik pilótát sem törte le az eredmény.

„Azt hiszem, ma ennyi volt bennünk, ezt érdemeljük, és örülünk is az eredménynek” – nyilatkozta a Sky Sportsnak Alosno. „A szabadedzésen látható volt, hogy van bennünk némi teljesítmény, főleg a mai nedves reggelen. Úgy gondolom, óriási potenciál van az autóban, melyet a későbbiekben fel tudunk szabadítani. Még mindig vannak problémáink, melyeket meg kell oldani, mielőtt ez megtörténne. A következő versenyeket azonban nagy optimizmussal várhatjuk.”



Annak ellenére, hogy a McLaren Alonso szerint egy felfelé ívelő út elején jár, a kétszeres világbajnok úgy véli, a csapat már Melbourne-ben más mentalitással dolgozhat, mint a korábbi években: „Ez másféle verseny lesz számunkra, inkább támadó módban leszünk, mint védekezőben. Élvezetes lesz, különösen, ha esni fog holnap, az nagyszerű show-t eredményezne, meglátjuk, ez történik-e” – mondta az időjárásban bízó Alonso.

A csapattársa mögül startoló Stoffel Vandoorne az időmérőt megelőző reményekkel kezdett, majd szombati eredményét értékelte:

„Nehéz megmondani, mit vártunk, pontosan hol leszünk majd. Kissé csalódott vagyok, hogy nem voltam a Q3-ban, mert meglett volna a potenciál, ízelítőt is kaptunk belőle a tegnapi edzések után, amikor úgy gondoltuk, egy kis lépést megteszünk majd előre. De elfogadható formában vagyunk holnapra, remélhetőleg néhány pontot tudunk majd szerezni. Egy olyan csoportban vagyunk, ahol néhány csapat nagyon közel áll egymáshoz. Remélhetőleg a versenyen kicsivel előttük tudunk lenni” – fogalmazott a belga, nem csupán a Haasra és Renault-ra gondolva, ugyanis a Force India és Williams egy-egy versenyzője is csupán fél másodpercen belül található hozzá képest.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: