DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sorsdöntő szezon vár Perezre

Ezzel maga a mexikói is tisztában van, akinek remekül kell teljesítenie, ha egyszer még egy topcsapatnál szeretne versenyezni – viszont azt is tudja, hogy a Force Indián belül is komoly kihívója van.

Sergio Perez eddigi Formula-1-es karrierje legnagyobb részét középcsapatoknál töltötte (Sauber, Force India), egyszer azonban kapott lehetőséget egy topistállónál is, ám a McLarennél tett 2013-as kitérője nem sikerült épp a legjobban. A mexikói ennek ellenére nem tett le arról, hogy egyszer újra a legnagyobb alakulatok egyikénél vezessen – az előző években a Mercedesnél és a Ferrarinál is felmerült a neve –, viszont azzal is tisztában van, hogy ahhoz, hogy érdekes legyen ezen gárdák számára, idén villantania kell a Force Indiával:

perez-forceindia-teszt-barcelona-1



„Egyértelműen ez egy olyan szezon, amely meghatározza a pályafutásomat és a következő éveimet. Érdekes lesz megtartani a pozíciónkat idén is, s aztán meglátjuk, mi lesz elérhető. Nyilvánvalóan a lehető legjobb autóban szeretnék ülni” – nyilatkozta Perez a Reutersnek.

Azért is lesz kulcsfontosságú a 2018-as évad a mexikóinak, mivel mindhárom élcsapatnál lejárnak egyes versenyzők szerződései, így a Mercedesnél, a Ferrarinál és a Red Bullnál is felszabadulhat egy ülés. Pereznek viszont házon belül is komoly ellenfele akad Esteban Ocon személyében, aki szintén kinézte magának Valtteri Bottas helyét, ráadásul a két csapattárs tavaly nem egyszer összetűzésbe keveredett a pályán.

„Nyilván voltak elég intenzív pillanataink, de szerencsére minden a csapat javát szolgálva változott meg. Az utolsó versenyeken remekül dolgoztunk együtt, és igazán remélem, hogy ez a tendencia folytatódik. Közösen kell előre hajtanunk a csapatot, és remélhetőleg előkelő pozíciókért fogunk egymással csatázni” – fogalmazott ezzel kapcsolatban a mexikói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: