DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc dühös a „béna” hibája miatt

Értékes órákat veszített a barcelonai tesztsorozat utolsó napján Charles Leclerc, a Sauber újonca. Egyik gyorskörén megpördülve a falnak koccant, ezt követően kellett a garázsban rostokolnia.

„Természetesen dühít a dolog” – számolt be érzéseiről a Ferrari F1-es reménysége, miután a barcelonai tesztsorozat pénteki napján egy kicsúszást követően a fal mellett volt kénytelen leparkolni. „Kerestem a határokat, ez teljesen normális dolog egy teszten. Sokat tanultam, de még mindig hosszú út áll előttem. Örülök, hogy ez ma történt, de még így is dühít a hibám. Ettől csak az lett volna rosszabb, ha Melbourne-ben (a szezonnyitón) történik ez velem” – idézte őt az Autosport.

leclerc-kicsuszas-barcelona-teszt



Különösen fájóvá teheti a koccanást, hogy szektoridejei alapján Leclerc épp az egyéni legjobb körét fejezhette volna be. „Buta dolog volt a nap elején elkövetnem ezt a hibát, de ez van, ha nyomja az ember. Tanulok az esetből.  Az a köröm nagyon jó lehetett volna, de nyilván nem tudtam befejezni, amiről én tehetek.”

A fiatal monacói az eset után órákat vesztegelt a garázsban, ám a koccanás ennyi szerelést nem indokolt volna. Mint kiderült, az autó átvizsgálása közben a C37-esen egyéb hibákat is észrevettek a sauberesek. „Nem csak az ütközés miatt történt. Két másik problémánk is volt, ezért rostokoltam olyan sokat a bokszban. De a lényeg, hogy miattam is pályaidőt veszítettünk, aminek nem lett volna szabad megtörténnie” – mondta felelősségteljesen.

A problémák ellenére a Ferrari neveltje 375 kört teljesített a barcelonai aszfaltcsíkon. Most már nincs más hátra számára, mint az ausztráliai debütálás. „A Formula-1 még mindig kissé új dolog számomra, de már most is sokat tanultam. Szerintem jelentőset fejlődtem a tesztelés alatt” – zárta. Kíváncsian várjuk, hogyan fog teljesíteni az F1-ben ötödik szezonját kezdő csapattársa, Marcus Ericsson mellett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: