DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez: Már nem mi vezetjük a középmezőnyt

A Force India pilótája szerint teljesítményük elmarad közvetlen riválisaiktól, így nagyon sok múlik azon, milyen fejlesztési csomagot sikerül összerakniuk a szezonnyitóra. Ő azért nyugodt maradt.

Nem szerepel túl acélosan a Formula-1 előszezoni tesztjén a Force India. Bár technikai fennakadások csak ritkán hátráltatják a csapatot, a tempójuk egyelőre elmarad a mezőny első felétől – Sergio Perez a második teszthét első napján például a tizedik helyen végzett, 1,2 másodperccel lemaradva az elsőtől. 

„Egyértelmű, hogy az első futamig még nagyot kell előre lépnünk” – nyilatkozta autójából kiszállva a mexikói. „Remélhetőleg ez menni fog, így onnantól versenyképesek lehetünk. Valószínű, hogy a ma látható sorrend nem mérvadó, hiszen a versenyhétvégéken a mostanitól jelentősen eltérő hőmérsékletekkel fogunk majd szembesülni. Még nehéz megmondani a pontos erőviszonyokat, de abban szinte biztos vagyok, hogy nem mi vezetjük a középmezőnyt. Mindez azért nem számít, mert szerintem a legfontosabb az, hogy (a szezonzáró) Abu Dhabiban hogy állunk majd.”

perez-portre-2018



Az előszezoni gyakorlást autójának egy egyszerűsített változatával teljesíti a Force India, így a VJM11-es típust teljes valójában majd csak az Ausztrál Nagydíjon láthatjuk, ahová egy komplett fejlesztési csomaggal készülnek. „Melbourne-ben, ahová elvisszük a fejlesztési csomagunkat, majd kikristályosodik a kép” – folytatta Perez. „Nagy reményeim vannak, de egyelőre korai bárhogy is viszonyulni a helyzethez. Továbbra is a munkára kell koncentrálni.”

A mexikói mai menetét egy kisebb incidens akadályozta: a sóderágyat meglátogatva az autóján megsérült a padlólemez, a szerelés miatt pedig nem is sikerült a teljes mai programot teljesítenie. Ettől függetlenül elégedetten beszélt a napjáról. „Terveink egy részét tudtuk csak befejezni, de összességében egy kifejezetten hasznos napot zárhattunk. Kipróbáltunk két különböző gumikeveréket és teljesítettünk egy jó programot, így elégedett lehetek. Az autót és a beállításokat tekintve is magabiztos vagyok. Még egy tesztnapom van hátra Melbourne-ig” – zárta.

Holnap a silverstone-i gárda másik pilótáján, Esteban Oconon a sor, hogy Barcelonában autóba üljön. A többi csapat menetrendjét itt olvashatja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: