DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

A Force India egyszerre cáfol és bejelent

Mostanra már csak a silverstone-i központú csapat maradt adós az autóbemutatójának időpontjával, ráadásul a napokban a jövőjükkel kapcsolatos hírek kezdtek el terjengeni, ennek nyomán pedig már muszáj volt felszólalniuk.

Szerdán mi is beszámoltunk arról a sajtóértesülésről, hogy az elismerten név- és identitásváltásra készülő Force Indiára állítólag egy energiaitalos cég vetette ki a hálóját, amely szeretne többségi részesedést vásárolni a csapatban. Azóta már ellentétes kicsengésű hírek is érkeztek, miszerint a felek pár hónapja már befejezték az eredménytelenül zárult tárgyalásokat, most azonban végre maga a csapat is kiadott egy közleményt a helyzet tisztázására.

„A médiában megjelent spekulációkra reagálva, amelyek a Force India eladásáról szólnak, a cég részvényesei szeretnék leszögezni, hogy semmilyen ajánlatot nem fontolgatnak.”

00117020_003



Ha pedig már úgyis hozzáfogott egy közlemény írásához az istálló sajtósa, hát javaslatot is tett arra, hogy mivel foglalkozzon inkább a világ velük kapcsolatban, hiszen megerősítették az új autó bemutatójának időpontját, ami az utolsók között, jövő hétfőn mutatja majd meg magát.

„A csapat a tesztek jövő heti kezdésére koncentrál, és hétfőn, február 26-án Barcelonában be is mutatjuk a 2018-as autónkat. Sergio Perez és Esteban Ocon helyi idő szerint délelőtt 8 órakor rántják le a leplet a VJM11-esről” – áll a közleményben.

Arra viszont továbbra se vegyünk mérget, hogy az istálló Force Indiaként fog bemutatkozni a világnak a jövő héten, hiszen már korábban is utalást tettek arra, hogy szeretnék elhagyni a nevükből az India szót, ami túlságosan is egy országgal azonosítja őket, miközben a valóságban már egyre kevesebb szállal kötődnek hozzá. A névváltás pedig független attól, hogy éppen érkezik-e új befektető vagy tulajdonos a csapathoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: