DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Energiaitalos cég akarja megvásárolni a Force Indiát

A jogi ügyeitől elfoglalt Vijay Mallya megválna csapatától: a brit sajtó hírei szerint már van is érdeklődő, aki több száz millió fontot kínálna az alakulatért.

A Force India, az előző két évben konstruktőri világbajnokság negyedik helyezettje, új kezekbe kerülhet. Az istálló tulajdonosa, Vijay Mallya ellen bírósági ügy van folyamatban pénzmosás és csalás vádjával hazájában, Indiában. Az ország többször kérte Nagy-Britanniától az üzletember kiadatását, eddig hiába, az országot pedig nem hagyhatja el. Az Egyesült Királyságban több alkalommal letartóztatták, de eddig mindig szabadon engedték. Érthető, hogy Mallya eladná istállóját, ha van rá jelentkező.

A Sportsmail lap szerint egy konzorcium már tárgyal a Force India megvásárlásáról: a csoport vezető tagja a Rich Energy vállalat, amely egy energiaitalt gyártó brit cég. A konzorcium a hírek szerint 200 millió fontot (70 milliárd forint) kínál az istállóért. A lap megkereste a vállalatot és Force Indiát is, de az értesülést egyik fél sem kommentálta.



A Rich Energyt William Storey, jelenlegi ügyvezető igazgatója alapította, tulajdonosai között pedig megtaláljuk Rob Lee-t, a korábbi angol válogatott labdarúgót, aki a cég nagykövete. Az energiaital-gyártó számára nem ismeretlen terep a Formula-1, többek között a Monacói Nagydíjjal partnerségben állnak.

Bár tízből hét F1-es csapat főhadiszállása Angliában található, a Force India – amely napokon belül az új autó érkezésével együtt nevet is válthat – csupán a második brit tulajdonú alakulattá válna, ha gazdát cserélne. Jelenleg a Williams az egyedüli csapat, melynek tulajdonosi köre többségében brit. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: