DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Fehér-vörös lett az Alfa Romeo Sauber

A svájci istálló jelentősen megerősödött 2018-ban, hiszen technikai partnerként a Ferrari, főtámogatóként az Alfa Romeo csatlakozott az istállóhoz – utóbbi révén a színek is módosultak.

A Formula-1-es csapatok sorában negyedikként mutatta meg 2018-as autóját a Sauber kedden fél 1-kor (az első fotó valamilyen úton-módon már a kitűzött időpont előtt, pár perccel 12 után kiszivárgott, és nagy sebességgel keringeni kezdett az interneten). Az istálló partnerkapcsolatra lépett a nagy múltú autómárkával, így Alfa Romeo Sauber néven fut a szezon folyamán: éppen ezért a szokottnál jelentősebb érdeklődés övezte a kiscsapatot, a fő kérdés az volt, az Alfa Romeo milyen színekkel jelenik meg a korábbi években kékre festett autó kinézetében.

A végeredmény kissé csalódást keltő: a C37-et ugyanúgy fújták le fehér-vörös színekkel, mint bemutatóautót, melyet még decemberben láthattunk, az Alfa Romeo-partnerség bejelentésén. A rajongók többsége arra számított, hogy az azóta eltelt két és fél hónapban új, fantáziadúsabb színezést ötöl ki a csapat, melynek két pilótája Marcus Ericsson és a Ferrari akadémiájának tagja, az újonc Charles Leclerc lesznek.

Ha azonban nem csak a színek foglalkoztatnak minket, találunk néhány egyedi vonást a C37-en: a legérdekesebbnek az orrkúp két oldalán levő nyílások bizonyulnak, de figyelemre méltó a kettéosztott középső légbeömlő, valamint az oldaldoboz és bargeboard, ahol a többi csapathoz hasonlóan a Sauber szabadon engedhette kreativitását. Mint ismert, a Saubert ezúttal nem egyéves, hanem aktuális Ferrari motor hajtja, és más alkatrészek is érkeznek az olasz istállótól.

„Nagy erőket és kemény munkát fordítottunk a C37-re az utóbbi pár hónap folyamán, fantasztikus ma leleplezni az új autót” – nyilatkozta Frederic Vasseur csapatfőnök. „Meggyőződésem, hogy Marcus és Charles tökéletes versenyzői párost alkotnak, mivel egyikük tapasztalt pilóta, a másik pedig egy ígéretes újonc.”

A festés szinte semmit sem változott a decemberi bemutatóautóhoz képest


Az Alfa Romeo mellett a Sauber számos másik szponzorral is gazdagodott: érkezett az óragyártó Richard Mille, a ruházati vállalat Kappa, valamint a telekommunikációs Claro. A támogatók csatlakozása mindenképpen pozitív fejlemény Frederic Vasseur csapatának, mely az elmúlt években rendszerint anyagi gondoktól szenvedett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: