DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Marko a második apám

Sosem szenvedett hiányt önbizalomban Max Verstappen, ezúttal is hozta a formáját. Idei célja is az maradt, hogy bebizonyítsa, ő a legjobb. Azt szeretné, pályán mutatott teljesítménye beszéljen helyette.

A Ziggo Sportnak adott interjújában is beszélt az önbizalom fontosságáról. „Szerintem, az ember bízzon saját magában, vagy inkább maradjon otthon. Ha nem hiszünk a saját képességeinkben, értelmetlen bármit is tennünk. A cél az, hogy a legjobb legyek és ha valóban az vagyok, minél előbb be kell ezt bizonyítanom”.

„Ezután reménykedni, hogy meglesz rá a lehetőségem, hogy ezt minél gyakrabban meg is mutathassam” – mutatott rá Max Verstappen, akit karrierje kezdete óta Ayrton Sennához hasonlítanak. „Nem akarom, hogy bárkihez is hasonlítgassanak, sokkal fontosabb, hogy az ember saját maga lehessen”.

„Ugyanakkor valamennyire jó is, ha ez történik, mert azt jelenti, valamit jól csinálok. A Formula-1-ben egyik nap hősök vagyunk, a következő napon pedig máris idióták lehetünk, a pillanatnak kell élni” – tette hozzá a fiatal holland.

Helmut Marko és Max Verstappen Bakuban


A Red Bull főtanácsadója, Helmut Marko igen erősen közreműködött abban, hogy megszerezzék Max Verstappent, eleinte még a Toro Rossóhoz. 2016-ban pedig szintén Marko döntése alapján került feljebb a ranglétrán és került a Red Bull anyacsapatához 18 évesen.

„Helmut élt a lehetőséggel és felhozott engem a Red Bullhoz 2016-ban, Barcelonában és meg is szereztem első győzelmemet. A vélemények megoszlottak, de mégis győztünk, fantasztikus érzés volt. Helmut szinte a második apám és úgy gondolom, ő is így látja ezt. Mindig a legjobbat akarja nekem és mindent lát, egyetlen részletet sem hagy figyelmen kívül” – tért ki Markóra a háromszoros futamgyőztes.

„Ha jó teljesítményt nyújtok, boldog, de akkor is őszinte velem, amikor valamit elszúrok és annyit mond: Ez nem volt rendben” – ismerte el Verstappen. Óriási harci szelleme pedig Michael Schumachertől ragadhatott rá még kisebb korában, ugyanis rengeteg időt töltött együtt a két család a közös vakációkon.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: