DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Monger: A média rosszul állítja be Hamiltont

Billy Monger úgy véli, a sajtótermékek nem adják vissza a teljes valóságot Lewis Hamilton személyiségéről, szerinte ugyanis a pilóta nagyon jó ember és igazi példakép a fiatalok előtt.

Az elmúlt szezon egyik legnagyszerűbb eseménye volt, amikor Lewis Hamilton júliusban, a Brit Nagydíj teljes hétvégéjére vendégül látta a nem sokkal korábban, az F4-ben rendkívül súlyos balesetet szenvedett ifjú versenyzőt, Billy Mongert és győzelme után is az egyik első útja a mindkét lábát elvesztő fiúhoz vezetett.

Lehetetlen volt elkerülni az ütközést Mongernek

Az együtt töltött idő alatt Monger sokkal inkább megismerte az azóta négyszeres világbajnokká vált brit pilóta emberi oldalát, amit a média sokkal kevésbé mutat. Éppen ezért gondolja azt az egykori Formula-4-es versenyző, hogy a sajtó által Hamiltonról kialakított kép nem fedi a valóságot, mert sokkal rosszabbnak mutatja be az idolt.

"Túl rossznak állítja be a média. A Brit Nagydíj idején elég sok időt töltöttem vele, pontosan olyan volt, mint amilyet az ember a példaképéről álmodik. Nyolcéves korom óta követem a pályafutását. Jobb társaságot nem is kívánhattam volna magamnak a brit versenyre” – nyilatkozta Monger a Motorsport-total.com oldalnak.

Hamilton azóta is figyelemmel kíséri Billy Monger életét


Az érdeklődés nem csak a sajtó nyilvánosságának zajlott és nem csak arra a rövid időre korlátozódott. Hamilton ugyanis a nagydíj előtt és azóta is sűrűn érdeklődik Billynél a gyógyulásról és a terveiről. „Gyakran megkérdezi, hogy vagyok és mik a terveim. Egyszerűen fantasztikus ember. A médiában rengeteg kritikát kap, ezzel szemben én csak pozitívumokat tudok róla mondani” – tette hozzá a fiatal fiú.

Hosszabb távú tervei közt szerepel, hogy 2020-ban a Le Mans-i 24 órás versenyen rajthoz állna. Úgy tűnik ugyanis, hogy megvalósulhat egy program, ami a mozgáskorlátozott versenyzők részvételét segítené a nagyhírű futamon, így Monger előtt is megnyílna a lehetőség.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: