DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Ferrari is köszöntötte Schumachert

Michael Schumacher legnagyobb sikereinek helyszíne a Ferrari istálló volt, ahol zsinórban öt világbajnoki címet értek el közösen. A vörösök sem feledkeztek meg a bajnok születésnapjáról.

Immáron 49 esztendős Michael Schumacher, bár a korábbi évekhez képest egészen másfajta harcot kénytelen vívni 2013 decembere óta. Néhány napja, a rendkívül súlyos síbaleset évfordulóján emlékeztek meg a versenyzőtársak és egykori riválisok a hétszeres világbajnok német pilótáról.

Több, mint négy éve már, amikor december 29-én érkezett a hír, hogy a bő egy esztendővel korábban visszavonult pilóta egy franciaországi síbalesetben súlyos fejsérülést szenvedett, ami katasztrofális következményekkel járt. A versenyző állapotát azóta is homály fedi, de ami kiszivárgott eddig, az nem túlságosan pozitív. Ami biztos, hogy folyamatos ellátásra szorul, a család viszont szigorúan magánügyként kezel mindent, ami a gyógyulással kapcsolatos.

A Scuderia minden évben üzen Schumachernek, hogy ne adja fel a harcot


Schumacher két világbajnoki címet nyert a Benettonnal, 1994-ben és 1995-ben, mielőtt a Ferrarihoz szegődött a következő tizenegy évadra. 2000 és 2004 között egymás után öt világbajnokságot nyert a Scuderiával és örökre egybeforrt a legendás versenyző és az olasz csapat. A Twitteren üzent a bajnoknak a Ferrari, nem feledik őt.

Michael Schumacher rekordjai közül hét világbajnoki címe, 91 futamgyőzelme, legtöbb, versenyen futott leggyorsabb köre (77) és egyetlen szezon során aratott győzelmei száma (13) továbbra is megdöntésre váró csúcs.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: