DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ezért döntött a visszavonulás mellett Massa

Paddy Lowe szerint a brazil sokáig esélyes volt a Williams ülésére, a pilóta azonban végül maga határozott úgy, hogy távozik az F1-ből. A technikai igazgató elismeréssel beszélt a versenyzőről.

Felipe Massa már a tavalyi monzai futamon bejelentette egyszer a visszavonulását, ám miután Nico Rosberg váratlanul hátat fordított a Formula-1-nek, a Mercedes pedig Valtteri Bottast igazolta a helyére, a brazilt visszahívta csapata a nyugdíjból, így 2017-ben a mezőny tagja volt. Az idei év végén azonban már végleg szögre akasztja a bukósisakját – pedig Paddy Lowe szerint ennek nem feltétlenül kellett volna így lennie, csak a pilóta ragaszkodott hozzá, hogy már hazai versenye előtt eldőljön a sorsa, a Williams pedig nem tudta teljesíteni ezt a kérést.

massa-brazil-williams-2017-1



„A versenyzők kiválasztása egy roppant összetett folyamat, számos tényezőt figyelembe kell venni. Ami az időzítést illeti, Felipének Brazília előtt szüksége volt a döntésre, de mi ezt nem tudtuk teljesíteni” – magyarázta a grove-i gárda technikai igazgatója a Motorsport.com szakoldalnak nyilatkozva. „Még akkor is komoly esélyese volt az ülésnek, de akkor még nem tudtuk elkötelezni magunkat. Ezért megegyeztünk, hogy inkább kiszáll a jelöltek közül és visszavonul a csapattól.”

Lowe egyébként elismerően beszélt Massáról: elmondása szerint neki köszönhetően végig pontosan tudták, milyen szintet képvisel az autójuk. „Nagyon jó referenciát jelentett az autó teljesítményét illetően. Mindig szükség van egy jó viszonyítási pontra a garázs egyik oldalán. Felipe szinte minden versenyen megmutatta, mire is képes az autó, ez pedig igazán hasznos volt számunkra. Nem volt olyan nap, amikor teljesen elveszett volna és ne tudott volna jó viszonyítási alap lenni Lance számára, és ez szerintem igencsak elismerésre méltó” – fogalmazott Lowe, aki csak azt sajnálja, hogy egy műszaki hiba miatt a brazilnak nem volt esélye megnyerni a kaotikus bakui viadalt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: