DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Ecclestone előbb leléphetett volna

A Mercedes csapatfőnöke úgy véli, a Formula-1 jó irányba terelése miatt Bernie Ecclestone már hosszú évek óta vehette volna a kalapját. Szerinte hiányoztak az átütő reformok. Valóban így van?

Érdekes véleményt fogalmazott meg Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. Úgy érzi, már jó négy évvel ezelőtt távoznia kellett volna a Formula-1 akkori, mindenható urának, vagy legalábbis valamilyen más funkciót betöltenie, mert előbb megtalálta volna a sportág a jó irányt.

Ugyan nem közvetlenül a Liberty Media hatásköre, de a 2021-ben bevezetendő, új motorszabályok ellen erősen ágál mind a Ferrari, mind a Mercedes, sőt, kiszállással fenyegetőznek, ha nem találnak közös megoldást. Ezek után furcsa utóbbi istálló csapatfőnökétől jó irányról beszélni.

Wolff és Ecclestone 2015-ben


„Azt kívántam, hogy (Ecclestone) már három vagy négy évvel ezelőtt más funkcióba kerüljön, vagy távozzon” – nyilatkozta Wolff. A 87 esztendős brit üzletembertől a Liberty Media csoport vásárolta meg a Formula-1-gyel kapcsolatos jogokat, majd természetszerűleg távozott is a sportból.

Wolff szerint korábbi távozásával segíthette volna a száguldó cirkusz pozitív átalakulását. Az új generáció (vezető szerepbe való) megérkezésével ugyanis teljesen új irányt vett a Formula-1. A csapatfőnök azonban a jelenlegi tulajdonosok között is szívesen felfedezte volna Ecclestone számos értékes tulajdonságát. „Lépései magas értelmi szintet tükröztek, tapasztalata és lelkesedése tanácsadóként és üzletemberként is jól jöhetett volna az új menedzsmentnek” – tette hozzá Wolff.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: