DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kevin Magnussen jól érzi magát a Haasnál

A dán pilóta elismerősen nyilatkozott a csapaton belül uralkodó légkörről, amelyet párhuzamba állított a korábbi munkaadóinál tapasztaltakkal. Bízik abban, hogy építkezhet az idei eredményeire.

A még mindig csak huszonöt éves Magnussen három szezon alatt kétszer váltott csapatot. A McLaren és a Renault után a Haas lehet az első, ahol egy évnél tovább maradhat, miután Günther Steiner többször kihangsúlyozta, hogy a Ferrari nyomására sem kívánnak változtatni a pilótafelálláson. Hivatalos bejelentés nélkül nem történt, de minden jel arra utal, hogy a 2018-as évnek is a mezőny rosszfiúinak tartott Romain Grosjean – Kevin Magnussen párossal vágnak neki.

00117020_493



 

A Haas idei nyolcadik helye azonos azzal az eredménnyel, mint amit bemutatkozó évükben is elértek: 2016-ban huszonkilenc, 2017-ben negyvenhét egységgel zárták a konstruktőri bajnokságot. A különbséget nyugodtan írhatják Magnussen érkezésének számlájára, hiszen a dán elődje, Esteban Gutiérrez egyszer sem tudott pontszerző helyen végezni. Magnussen az új csapatában közel tripla annyi, huszonkilenc pontot szerzett, mint egy évvel korábban a Renault-val (hét pont), de meg sem közelítette vele a 2014-es mclarenes eredményét (ötvenöt pont). Mindhárom autója közül az akkor még Mercedes-motorral hajtott McLaren volt legversenyképesebb.

A dán otthonosan érzi magát a Forma-1 legfiatalabb istállójánál. Úgy véli, korábbi csapataitól eltérően itt egyszerűbbek a körülmények, és sokkal szabadabban beszélhet a vezetőkkel is.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: