DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Így szoríthatja meg Bottas Hamiltont

Valtteri Bottas kitűzte maga elé jövő évi céljait, ami nem más, mint a világbajnoki címért való harc. Ehhez el is mondta, miken kell változtatnia. Van, ami egészen magától értetődő tény.

A Mercedes finn pilótája azt a nyilvánvaló célt tűzte ki maga elé, hogy az ideinél több futamot nyerjen meg 2018-ban, így jóval nagyobb esélye lesz az utolsó pillanatig harcolni a világbajnoki címért, lehetőség szerint természetesen meg is nyerni azt.

Senki nem várta el Bottastól, hogy átigazolása után rögtön, az első évben győzze is le nagynevű csapattársát, Lewis Hamiltont és bajnoki címmel zárja az évadot. Ugyanakkor gyorsan bámulatba ejtette a német istállót azzal, hogy már negyedik mercedeses versenyét megnyerte, Oroszországban.

Ausztria után azonban hosszú szünet következett egészen az idényzáróig, ráadásul a nyári szünetet követően elkerülték a sikerek a finnt, miközben Hamilton sorra hozta a futamgyőzelmeket. A hármas számot mindenképpen növelni akarja jövőre Valtteri Bottas, hogy eséllyel szálljon harcba a címért.

Képes lehet 2018-ban Bottas legyőzni Hamiltont?


„A jövő évi célom, hogy többször győzzek. A jelenlegi pontrendszer tudatában egyszerűen több futamot kell megnyernem, ha világbajnoki címben gondolkodom. Az egyik legnagyobb gondom idén az volt, hogy nem nyújtottam elég egyenletes teljesítményt, márpedig a végső sikerhez egész évben konzisztens kell, hogy legyek” – vázolta fel a szükséges változásokat Bottas.

„Időnként egészen kiválóan futottam, néha pedig gyenge teljesítményt nyújtottam. Ez a fő oka, amiért Lewis legyőzött, ő ugyanis minden egyes versenyen egyenletesen jól ment. Mindig szeretek nehéz célokat kitűzni magam elé és pontosan tudtam, hogy az idei év egy esély volt a világbajnoki cím megnyerésére” – tette hozzá a 28 éves finn.

„A legfontosabb azonban, hogy rengeteget tanultam idén, a csapaton belül, a gyárban és Lewisszal kapcsolatban is. Ez pedig segíteni fog engem a jövő évi csatározásban. Ezen a télen még keményebben fogok dolgozni, mint valaha és jövőre jobb pilótaként térek vissza a pályára” – tekintett előre Bottas.

Valóban esélye lesz legyőzni a négyszeres világbajnok Lewis Hamiltont?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: