DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jövőre is szoros csatát vár a Mercedes

Nem reprezentatív az utóbbi néhány futam eredménye, nyilatkozta a csapat ügyvezető igazgatója. Toto Wolff szerint az Abu Dhabi Nagydíjon már szinte mindenki 2018-ra készült.

Bár a szezon jó részében oda-vissza küzdelem zajlott a Mercedes és a Ferrari között, a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon a német márka autói a többiektől magasabb ligában versenyeztek. Valtteri Bottasék ugyanis senkitől sem zavartatva, közel húsz másodperces előnnyel zártak a ferraris Sebastian Vettel előtt. A különbség ellenére Toto Wolff mégsem azt hangsúlyozta ki a futam leintését követően, milyen jól teljesítettek a többiekhez képest.

hamilton_finish_2017

Ettől azért volt szorosabb befutó is idén


„Természetesen nagyon elégedett vagyok a verseny eredményével, ám óvatosan kell megítélnünk az itteni tempót” – írja a Motorsport.com. „Ez már a 2018-as szezon kezdete volt, és nem vagyok biztos abban, hogy minden felkerült az autókra, ami jövőre rajtuk lesz. Nem gondolom, hogy az utolsó néhány futamos teljesítményünk miatt vállon kellene veregetni magunkat. Én inkább kétkedő maradok, és az autó javításán szorgoskodom. De összességében miénk volt a leggyorsabb autó, ez a szeszélyes díva. A dívát szeretnénk is meghagyni benne, de a szeszélyestől megszabadulnánk.” 

A 2018-as erőviszonyokat tekintve Wolff semmilyen eget rengetőt nem jósolt, ám a McLaren előrelépése például foglalkoztatja őt. „Óvatosnak kell lenned” – mondta. „Januárban még nem számítottunk rá, hogy a Ferrari képbe kerül, mégis a kezdetektől fogva nagyon gyors autójuk volt. Ebből kiindulva senkit nem írhatunk le. Ma úgy néz ki, hogy Ferrari és Red Bull, de kíváncsi vagyok a Mclarenre és a Renault-ra is, nekik még vannak erőforrásaik. Leírni senkit nem akarok, hiszen a szabályok változatlanok maradnak, így szoros lehet a szezon.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: