DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Renault jó pozícióba hozta magát

Remek rajtpozíció megszerzésével hozta közelebb a gyári Renault számára Nico Hülkenberg az áhított konstruktőri hatodik helyezést, ám két dolog miatt is idegeskedhetnek a franciák.

A középcsapatok óriási csatát vívtak egész évben a Formula-1-ben, a 2017-es esztendő záró futamán pedig végképp eldől a hatodik-hetedik-nyolcadik helyezés sorsa, ami a gyártók világbajnokságát illeti. Nico Hülkenberg egy kitűnő időmérővel megfújta a harci kürtöt.

Mindenképpen előnyös helyzetbe került ezzel a francia istálló, mivel a Toro Rossók messze a vert mezőnyben végeztek és mindössze négy pontocskát kell valahogy lefaragni velük szemben. Ha sikerül, az bizony 6,5 millió dolláros bónuszt jelent az év végi elszámolásnál a Renault számára.

„Tudjuk, hogy ez még csak az időmérő edzés volt, a versenyen pedig bármi megtörténhet. De mindenképpen igen jó pozícióba hoztuk magunkat. A Q2-ben az idei egyik legjobb időmérős körömmel jelentkeztem, nagyon elégedett voltam vele. A Q3-ban már kicsit szenvedtem, ahogy a hőmérséklet elkezdett jelentősen visszaesni, de egész évben ezt láttuk hasonló helyzetben” – nyilatkozta Nico Hülkenberg, a Renault versenyzője.

A Renault megszerezheti a gyártói hatodik helyet, de nagy harc lesz


„A hosszú etapok kifejezetten biztatóan alakultak, magabiztos lehettem az autóban, így valószínűleg a versenyen is az lehetek. Úgy állunk hozzá a futamhoz, mint bármely más versenyhétvégén és reméljük, sikerül megtartani ezt a hetedik helyet, ahonnan indulok” – tette hozzá a tapasztalt német pilóta.

A Renault aggódhat, nehogy az elmúlt hetekben többször is előforduló motormeghibásodás a gyári csapatot is (újfent) utolérje, ráadásul Carlos Sainznak a kvalifikáció alatt is rendetlenkedett kicsit az erőforrás. A másik, ami miatt még izgulhat a francia csapat, hogy mindkét Force India közvetlenül Hülkenberg mögül rajtol és a rózsaszín autóknak köztudottan jó a versenytempójuk. Márpedig ha Perez és Ocon is megelőzné Hülkenberget a versenyen, a kilencedik hely már kevés lenne a Toro Rosso legyőzéséhez.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: