DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vandoorne: Alonso nem annyira kibírhatatlan

Azok közül, akik együtt dolgoztak Fernando Alonsóval az elmúlt másfél évtized során az F1-ben, néhányan arra panaszkodtak, milyen nehéz személyisége van a spanyolnak, ám mclarenes csapattársa megcáfolta ezt az állítást.

Stoffel Vandoorne kemény szezonon van túl: az év első felében rengetegszer őt sújtották a McLaren-Honda technikai problémái, ráadásul messze elmaradt Fernando Alonsótól az időmérőkön is. Az év második felére azonban sikerült összeszednie magát a belgának, több remek futamot is összerakott, és ambiciózusan várja a folytatást. A 2015-ös GP2-es bajnok állítása szerint nagyon sokat tanult a spanyoltól, aki nem bizonyult annak a „dívának”, amelynek korábbi munkatársai leírták őt.



„Nagyszerű volt, hogy Fernando lehetett a csapattársam” – idézte Vandoorne-t a Motorsport-Total. „Sokan úgy vélik, nehéz vele együtt dolgozni, de nagyszerű a kapcsolatunk, és jól kijövünk egymással. Ő az egyik legerősebb pilóta a mezőnyben, és megpróbáltam ezt kihasználni. Olyasvalakiről van szó, aki képes minden helyzetből kihozni a legjobbat. Tőle tanultam meg, hogyan kell teljesíteni egy versenyhétvégét, s mivel a szezon elején még nem rendelkeztem olyan sok tapasztalattal, mára sokkal jobban érzem magam.”

A két pilóta összesen 28 pontot gyűjtött a McLarennek a 2017-es szezonban, Vandoorne pedig mindössze kettővel van lemaradva spanyol kollégájától az egyéni tabellán, így akár az is előfordulhat, hogy első teljes F1-es évét a kétszeres világbajnok előtt zárja majd. „Ebben az évadban nem volt túl sok alkalmunk a pontszerzésre. Nehéz szezon van a hátunk mögött, reméljük, a következő jobb lesz majd megbízhatóság terén, így magasabb pozíciókért csatázhatunk majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: