DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az alkatrészhiány Ricciardóékat is utolérheti

Olyan ütemben fogytak a Renault által készített erőforrás-egységek, hogy a szezon végére egyszerűen kiürültek az F1-es raktáraik. A Red Bull bele sem akar gondolni, mi lesz velük műszaki hiba esetén.

A francia erőforrásokat használó F1-es csapatok alkatrészellátása a Mexikói Nagydíj után ütközött fennakadásokba, miután csak a versenyen hatból négy renault-s autó az erőforráshoz köthető hiba miatt adta fel a versenyt. Az ügy egészen odáig fajult, hogy a Brazil Nagydíjon a Toro Rosso és a Renault között nyilvános szóváltás alakult ki, amit végül a Red Bull egy közbelépéssel tudott elhallgattatni. Bár a vita elült, a probléma hirtelen nem oldódott meg. Christian Horner csapata is érintett az ügyben, elővigyázatosságból ugyanis a legutóbbi, interlagosi futam teljes távját letekert motorokkal teljesítették. Pilótái sikeres célba érése után Horner megnyugodva csak annyit mondott az Auto Motor und Sportnak, „örülünk, hogy a motorok túlélték”.

ricciardo_portre_sin



Arra a kérdésre, hogy mi lesz, ha a szezonzáró Abu Dhabiban esetleg újabb alkatrészek romlanak el, a következőt reagálta: „Azt nem akarjuk. Drága mulatság lenne megoldani.” Azt azonban egyértelművé tette, nem hibáztatja az utóbbi hétvégéken egyébként kifejezetten keményen dolgozó renault-s szerelőket. „Amit a szerelőik csináltak, az kisebbfajta csoda. Hetek óta régi alkatrészekbe lehelnek életet, egyik autóból a másikba pakolgatva azokat.”

Az anyacsapathoz képest a Toro Rossót még intenzívebben érintette az alkatrészellátás akadozása, ennek eredménye volt a sajtó előtt zajló heves vita is. Az indulatokat csillapítva Helmut Marko lépett a két fél közé, ám még ő maga is kijelentette, nem elégedettek motorszállító partnerükkel. „A problémát nem oldották meg és fogynak az alkatrészek. Sajnos a Toro Rossót jobban érintette a fennakadás, ezért voltak olyan hevesek az érzelmek. Végül azonban megbeszéltük a dolgot, pontot tettünk a végére, így már minden rendben van” – zárta a Red Bull tanácsadója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: