DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Vandoorne: Alonso nem a mentorom

Stoffel Vandoorne, a McLaren idén még nagyrészt újonc versenyzője szerint nincs szüksége Fernando Alonso segítségére a Formula-1-ben. Saját erejéből javult ennyit a teljesítménye.

A fiatal belga nagyon nehéz idénykezdetet tudhat magáénak a Formula-1-ben, az évad első felében többnyire egyáltalán nem közelítette meg kétszeres világbajnok csapattársa, Fernando Alonso tempóját sem az időmérő edzéseken, sem a versenytempó tekintetében.

A helyzet azóta nagymértékben változott, Vandoorne az esetek döntő többségében versenyképes, hasonlóan jó tempót fut, mint csapattársa, aki a szakemberek szerint továbbra is a valaha volt egyik legjobb F1-es versenyző. A viszony egyébként jó a két pilóta között, semmi ellenségeskedés nincs, de Alonso nem a belga mentora.

Jó a kapcsolat a McLarenen belül, de Vandoorne önerőből kapaszkodott fel az év eleji gyenge kezdés után


„Ő az egyik legjobb referencia a Formula-1-ben, ez nem vitás. Jó kapcsolatban vagyunk, bár természetesen rivalizálunk is egymással, de szerintem ez normális. Idén nincs valami erős csomagunk, de ez végső soron nekem pozitív hatású lett, mert megvolt a lehetőségem felzárkózni mellé” – nyilatkozta Stoffel Vandoorne.

A 25 éves belga jóban van rutinos társával, de mégsem lehet összehasonlítani azzal a csapattársi viszonnyal, mint ami Felipe Massa és Lance Stroll között áll fenn a Williamsnél idén. „Hogy Alonso a mentorom-e? Nem! Természetesen együtt dolgozunk ugyanabban a csapatban és egy irányba húzunk, de nem áll mellettem folyamatosan, hogy segítsen. Amikor kiszállunk az autóból, mindig nyíltan beszélgetünk mindenről. De nem azért van itt, hogy a mentorom legyen. Talán Lance igényli ezt, nem tudom” – tette hozzá a tehetséges ifjú titán.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: