DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

Horner: Newey igazi legendaként távozik

Christian Horner, a Red Bull Racing csapatfőnöke és vezérigazgatója rendkívül hálás Adrian Newey Red Bullnál töltött közel húszéves periódusáért.

Ahogy arról a Formula.hu-n korábban már beszámoltunk, Adrian Newey távozását a mai napon hivatalosan is megerősítette a Red Bull Racing.

A Red Bull tájékoztatása szerint Newey visszalép az F1-es autó tervezési munkálataitól, a 2025-ös év első negyedévéig pedig a Red Bull első hiperautójának a tervezésére, az RB17-re fog fókuszálni.



Horner a következőket mondta a távozó Newey kapcsán: „Az elmúlt 20 év legnagyszerűbb pillanatait Adriannal a fedélzeten értük el. Az ő víziója és kiválósága hozzásegített minket ahhoz, hogy 20 szezon alatt 13 bajnoki címet nyerjünk."

„Kivételes képességei az F1-en is túlmutatnak, új ihletet adott a grand prix autók tervezéséhez. Egészen figyelemre méltó azon képessége, mellyel az egyes szabályváltozások közepette megtalálja azokat a területeket, amelyre összpontosítani kell. Kérlelhetetlen győzni akarása hozzásegítette a Red Bull Racinget ahhoz, hogy nagyobb erővé váljon annál, amit a néhai Dietrich Mateschitz valaha is gondolt volna."

„Rendkívül jó volt Adrian mellett dolgozni az elmúlt időszakban. Már a csapatunkhoz való megérkezésekor sztártervezőként tekintettem rá. Két évtized és 13 bajnoki cím után igazi legendaként távozik tőlünk.” 

„Ő a barátom, akinek örökké hálás leszek mindazért, amit a csapatért tett. Örökké emlékezni fogunk rá Milton Keynes-ben, az RB17-es autó pedig méltó bizonyítéka és öröksége lesz a velünk töltött időnek” – tette hozzá Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: