DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel szerint el kell ismerni a Mercedes érdemét

A Ferrari németje nem terelte a szót, őszintén elismerte: az austini futamon Hamilton gyorsabb volt tőle. Hiába sikerült lerajtolnia őt, végül egy taktikai húzással sem tudott előtte maradni.

Sebastian Vettel mindössze néhány körig volt képes maga mögött tartani Lewis Hamiltont az USA Nagydíjon. A német a pálya belső oldaláról kissé jobban kapta el a rajtot brit riválisánál, így az első, balos kanyarban azonnal átvette a vezetést. Hamilton ezt nem sokáig tolerálta, a hatodik körben az egyik DRS-zónában óriási sebességkülönbséggel átvette, majd végig magánál is tartotta a vezetést. Vettel menet közben egyről két kiállásos taktikára váltott, ám így is csak a második helyet sikerült elcsípnie.

vettel_hamilton

A Mexikói Nagydíjon végleg eldőlhet az egyéni világbajnoki cím sorsa


„Szerintem a rajt után jónak tűnt” – kezdte beszámolóját a futamról. „Megelőztem Lewist, de hamar rájöttünk, hogy ma nem tudunk vele lépést tartani, szóval szép munka, jár neki a gratuláció. Később a semmi közepén kötöttem ki, de az első kiállás után ismét szoros lett. A vége felé úgy döntöttünk, kimegyek még egy szett friss gumiért. Ezzel főleg az utolsó pár kör érdekesebbé vált, de összességében ez nem az az eredmény, amit akartunk.”

Vettel szerint a Mercedes nyers tempója döntötte el, kié lett a győzelemért járó trófea. „Nincs titok, ma [a Mercedes] gyorsabb volt nálunk - el kell ismernünk, hogy a mai versenyen nem tudtuk tartani a tempójukat. Szerintem nem a taktikán dőlt el” – idézte nyilatkozatát a gpupdate.net. Bajnoki esélyeiről úgy fogalmazott, „nem néz ki jól”, és jól is látja. 66 ponttal van lemaradva Hamilton mögött, és maximum 75 szerezhető a hátralévő három futamon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: