DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen maradjon a Red Bullnál?

Christian Horner szerint mindenképpen, aki ehhez egy ajánlatnak is felfogható lehetőséget festett le a holland számára. Elmondta, miért ők a legjobb választás a top 3 csapat közül.

A 2019-ig szóló Red Bull-os szerződése ellenére Max Verstappent a Ferrarival és a Mercedesszel is hírbe hozták már az utóbbi időben. Ehhez természetesen a Red Bull csapatfőnökének is van egy-két szava, így elárulta, miért is kellene náluk maradnia a 20 éves sztárnak.

„Szerintem látja a csapat erősségét és mélységét” – idézi Hornert az Autosport.” Jól érzi nálunk magát. Ő a legfiatalabb pontszerző, a legfiatalabb egyszeres és kétszeres nagydíjgyőztes is. Lewis [Hamilton] helyzete a Mercedesnél betonbiztos, Seb [Sebastian Vettel] is három évre hosszabbított a Ferrarival. Az egyértelmű megoldás, ha maga köré épít egy csapatot. Ami rajtunk múlik, hogy versenyképes autót nyújtsunk számára.”

verstappen_malajzia_unnep

Red Bull-osok a malajziai győzelmet ünnepelve


Horner szerint tehát Verstappennek semmiképp nem kellene egy fix helyzetű, többszörös világbajnok mellé ülnie. Úgy gondolja, a csapata utóbbi hónapokban felmutatott fejlődése vonzó hosszú távú lehetőséggé teszi őket. „A szezon elejéhez képest óriásit léptünk előre, komoly teljesítménynövekedést értünk el az autóval. Továbbra is ezen az úton kell haladnunk.”

Verstappen az eddigi 16 nagydíjból kilenc alkalommal kényszerült idő előtt kiszállni az autóból, melyek egy jó része a megbízhatósági problémákkal küzdő Renault-erőforrásra vezethető vissza.  Horner úgy gondolja, képességei alapján Verstappen a jelenlegi bajnoki hatodik pozíciója helyett sokkal inkább a harmadikat érdemelné. „Amik történtek vele, csak keményebbé tették őt. Annyi versenyen volt óriási eredmény közelében, de négy műszaki hibát is elszenvedett, ezekből mindig a motorral volt gond. Az elveszített pontok mennyiségét elnézve most a világbajnoki harmadik helyhez kellene közel lennie.”

„Elismerésem, hogy fiatal kora ellenére ilyen jól kezeli a frusztrációt, képes leszegett fejjel folytatni a dolgát. Mindig azt mondom, ha egyszer összejön neki, az nagyot fog szólni. Ez történt Malajziában is, mikor kiválóan vezetve problémamentes futamot zárhatott. Lenyűgöző, hogy még mindig csak 20 éves. Harmadik teljes szezonját fogja idén letudni, ehhez képest elképesztő szinten teljesít. Izgalmas jövő áll előtte.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: